Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministrul Muncii: Pentru a avea o piata a muncii puternica, trebuie un grad de ocupare cat mai mare

20 /Mai2024
Ministrul Muncii: Pentru a avea o piata a muncii puternica, trebuie un grad de ocupare cat mai mare
Tags: grad de ocupare cat mai marecriza fortei de muncabursa locurilor de munca

Ca in Romania exista o reala criza a fortei de munca, nu mai este un secret pentru niciun angajator sau manager HR. Tocmai de aceea, pentru a avea o piata a muncii puternica, trebuie un grad de ocupare cat mai mare.

Aceste aspecte au fost punctate de catre ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ca a mai precizat si ca romanii trebuie sa aiba locuri de munca bine platite iar angajatorii sa aiba angajati care sunt bine remunerati datorita competentelor pe care le au.

A aparut cea mai valoroasa lucrare despre motivarea angajatilor din ultimii 20 de ani!

Contine ponturi, trucuri si tehnici de motivare de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale, detalii AICI >>>

Ministrul a participat, in data de 17 mai, in Arges, alaturi de presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Florin-Irinel Cotosman, la doua dintre cele trei burse ale locurilor de munca organizate in judet, respectiv la Pitesti si la Curtea de Arges:

"Ocuparea prin intermediul Serviciului Public de Ocupare este extrem de importanta pentru noi. Bursa Generala a Locurilor de Munca este o oportunitate atat pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca sau pentru cei care doresc sa se reorienteze profesional, dar si pentru angajatori, astfel incat acestia sa isi acopere deficitul de forta de munca. Pentru a avea o piata a muncii puternica, trebuie sa avem un grad de ocupare cat mai mare, astfel incat, pe de o parte, romanii sa aiba locuri de munca bine platite, iar pe de alta parte, angajatorii sa aiba angajati care sunt bine remunerati datorita competentelor pe care le au. Imi doresc ca dintre cei care astazi vin la bursele locurilor de munca organizate de noi, cat mai multi sa isi gaseasca un loc de munca bun, in care sa isi dezvolte cariera si sa aiba o remuneratie cat mai buna pentru un nivel de trai cat mai ridicat", a declarat ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura - Oprescu, conform Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Va reamintim ca un numar de 33.784 de persoane au participat in data de 17 mai la Bursa Generala a Locurilor de Munca, organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) la nivel national, iar 629 au fost angajate pe loc.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministrul Muncii: Pentru a avea o piata a muncii puternica, trebuie un grad de ocupare cat mai mare":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".