Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Program de lucru flexibil post pandemie - model Kurzarbeit. GHID complet

09 /Oct2020
Tags: program flexibil de muncaghid program flexibilghid model kurzarbeit

A intrat in vigoare OUG 132/2020, un act normativ care instituie si in Romania munca flexibila dupa un model de inspiratie germana menit sa reduca impactul negativ al pandemiei coronavirus asupra pietei muncii. Aceasta ordonanta sprijina atat salariatii, cat si firmele angajatoare si prevede, in principiu, 3 lucruri:

Aveti posibilitatea sa reduceti unilateral timpul de munca al salariatilor dvs. cu cel mult 50%, cu reducerea corespunzatoare a salariului.Puteti aplica aceasta masura doar daca indepliniti 2 conditii:

a) cifra de afaceri a firmei a scazut cu cel putin 10% fata de perioada similara din anul anterior;
b) masura in cauza afecteaza cel putin 10% din numarul total de salariati.Pe perioada acestei masuri, platiti salariatilor (si recuperati ulterior de la Stat) o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul de baza brut prevazut in contractul individual de munca si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca.
 

Recent a intrat in vigoare OUG nr. 132/2020 care aduce modificari importante privind timpul de munca!
Va oferim un ghid practic cu absolut toate explicatiile necesare! Folositi-l pentru a evita amenzi de pana la 20.000 de lei! Detalii aici!


Evident, lucrurile sunt insa mult mai complexe de atat si apar intrebari practice foarte la obiect, care tin de procedura care trebuie urmata, dar si de inregistrarile in Revisal aferente, completarea Declaratiei 112, efectuarea pontajelor etc.

Atentie! Lucrarea dvs. va fi actualizata GRATUIT cu procedura de decontare cand apare Hotararea de Guvern in Monitorul Oficial.
 
Nu va faceti griji! Va oferim exact produsul de care aveti nevoie!
 
Absolut toate explicatiile necesare le gasiti in ghidul "Program de lucru flexibil post pandemie - model Kurzarbeit", un produs de ultima ora al Grupului Rentrop & Straton, realizat de specialistii Rentrop & Straton. 
 
Ghidul va arata pas cu pas ce aveti de facut si va ajuta astfel sa beneficiati in cel mai scurt timp de avantajele pe care le aduce acest act normativ pentru dvs. si pentru salariatii dvs.!

Da, vreau sa comand!


Exemple de intrebari la care doriti un raspuns! 
 
Cand trebuie comunicata salariatului decizia de reducere a timpului sau de munca?
 
Pe ce durata se poate aplica aceasta masura?
 
Indemnizatia de 75% este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale?
 
Ce documente trebuie sa intocmiti dvs., angajatorul?
 
Ce interdictii vi se aplica pe perioada aplicarii acestei masuri?
 
Ce firme sunt excluse din start de la aplicarea acestei masuri?
 

Raspunsurile detaliate va sunt oferite in ghidul "Program de lucru flexibil post pandemie - model Kurzarbeit", care contine un capitol consistent dedicat implicatiilor noii ordonante asupra unor aspecte vitale ale activitatii dvs.


Comandati ACUM si fiti la curent cu procedurile exacte!

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Program de lucru flexibil post pandemie - model Kurzarbeit. GHID complet":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".