Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

E OFICIAL: Statul va suporta somajul tehnic timp de 2 luni pentru firmele afectate

19 /Mar2020
Tags: somaj tehnicsprijin somaj tehnicmasuri fiscale coronavirus

Executivul a anuntat ca va suporta plata somajului tehnic in locul companiilor afectate de pandemia de coronavirus si care au fost fortate sa isi intrerupa activitatea, trimitand salariatii in somaj tehnic.

Aceasta masura privind suportarea somajului tehnic de catre stat vizeaza in principal companiile afectate direct de masurile luate de Executiv, respectiv restaurante, companii care se ocupa de organizarea de evenimente. In prima etapa se va merge pe o perioada de 30 zile, fara sa fie exclusa posibilitatea extinderii acestui sprijin cu alte 30 de zile. 



"Este o propunere diferita de ce s-a intamplat in 2010 si cred ca am invatat multe din criza din 2008-2010. Astazi statul va sustine, bine, cetatenii, prin noi, ii vor sustine pe ceilalti cetateni care trec prin aceasta perioada dificila. Vor fi niste conditii. In principal vor fi acele societati care sunt afectate direct de masurile pe care le ia Guvernul: restaurante, companii care se ocupa de evenimente etc. si apoi si celelalte companii pot sa acceseze aceasta masura, dar vom incepe imediat cu cele afectate direct", a spus Citu, la B1 TV, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat ca se va plati somajul tehnic pentru 30 zile, cu posibilitatea de prelungire cu inca o luna de zile. 
"Suntem pregatiti pentru mai multe scenarii, dar deocamdata mergem pe acest scenariu, starea de urgenta este standardul si poate inca 30 de zile dupa, ca sa permitem o revenire", a precizat ministrul. 

 

Solutii impotriva coronavirus! Somajul tehnic este solutia simpla pentru a nu fi nevoit sa concediati oameni!
Aflati informatii complete despre procedura pe care
trebuie s-o urmati din lucrarea Ghid practic. Somajul tehnic!

 


Totodata, acesta a precizat ca exista fonduri care pot sustine platile si facturile pe mai mult de doua luni, atragand totodata atentia ca incepe sa se observe reducerea veniturilor la buget si facand apel la firmele care nu sunt afectate de coronavirus sa isi plateasca la timp impozitele, taxele si contributiile pentru din colectarea acestor taxe se poate face apoi transferul catre celelalte sectoare din economie care au nevoie de aceste resurse.

"Este important sa pastram pe toata lumea pe linia de plutire, sa trecem impreuna peste asta. De aceea este important ca aceia care pot sa plateasca, sa plateasca. La fel si pentru consum. N-ar trebui sa oprim consumul dintr-o data. Restaurantele inca pot sa livreze, ar trebui sa continuam sa le ajutam sa mearga mai departe", a precizat Florin Citu, potrivit Agerpres. 

De asemenea, ministrul considera ca actualmente cel mai bun stimul fiscal e reprezentat de injectarea de lichiditate, benefica pentru firme, mentionand si ca se fac eforturi prin programul de garantare a liniilor de credit de capital. 

 

Cititi aici mai multe despre masurile fiscale pregatite de Guvern! DOCUMENT!

 

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "E OFICIAL: Statul va suporta somajul tehnic timp de 2 luni pentru firmele afectate":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".