Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sondaj - salariul mediu net pentru joburile cu jumatate de norma este de 3.000 de lei pe luna

15 /Feb2024
Sondaj - salariul mediu net pentru joburile cu jumatate de norma este de 3.000 de lei pe luna
Tags: salariul mediu netjoburi cu jumatate de norma

Nu putini sunt romanii care au si un job part-time pe langa cel principal. Daca voiai sa stii care sunt castigurile mentionam ca salariul mediu net pentru joburile cu jumatate de norma este de 3.000 de lei pe luna, la nivel national.

Aceasta medie are in vedere toate domeniile si nivelurile de experienta, conform eJobs.ro, care a realizat acest studiu.

Aceasta cercetare citata de Agerpres a mai aratat ca, impartite pe domeniile care angajeaza cel mai mult part-time, mediile salariale arata astfel: 2.200 de lei net pentru retail, 2.000 pentru call-center, 2.100 de lei pentru servicii, 3.000 de lei pentru arte/entertainment, 2.100 pentru advertising/marketing/PR si 2.500 de lei pentru transport/logistica.

Totusi, in 2024 angajatorii au in plan preponderent angajari full-time, in conditiile in care doar 8,2% dintre respondentii celui mai recent sondaj eJobs.ro spun ca vor creste numarul de joburi cu jumatate de norma scoase in piata. Mai mult decat atat, aproape 70% dintre acestia declara ca numarul de posturi part-time pe care le au in companie este destul de mic si ca nu estimeaza nicio fluctuatie in acest sens.

"Anul acesta, spre exemplu, din cele aproape 40.000 de joburi postate de la 1 ianuarie si pana acum, 6.500 au fost part-time, ceea ce inseamna ca, procentual, pana acum, suntem destul de aproape de 2023. Tot la aproximativ 15% se afla si nivelul aplicarilor pentru aceste joburi, candidatii, mai ales cei foarte tineri, fiind interesati de oportunitatile care le permit sa acumuleze experienta in timpul studiilor. Daca vorbim despre categorii de varsta mai mari de 24-25 de ani, atunci vedem in special candidati care au deja un job si sunt in cautarea unei surse suplimentare de venit, respectiv un loc de munca part-time", conform studiului.

Sondajul realizat in luna ianuarie, pe un esantion de 170 de companii respondente, mai arata ca 3,1% dintre angajatori vor avea mai putine joburi part-time noi pentru 2024, iar 22,4% inca nu stiu cum vor evolua lucrurile din acest punct de vedere.

Un aspect interesant este faptul ca, daca la nivel general, aproximativ 5% din numarul total de joburi este reprezentat de cele remote, cand vine vorba despre pozitiile part-time, procentul se dubleaza. Astfel, 10% din totalul joburilor part-time sunt remote.

Domeniile cu cel mai mare numar de pozitii part-time scoase in piata de la inceputul anului sunt retail, servicii, arte/entertainment, call-center/ BPO, advertising/marketing/PR si transport/logistica.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sondaj - salariul mediu net pentru joburile cu jumatate de norma este de 3.000 de lei pe luna":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".