Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Anunturile de angajare: de ce sunt candidatii vesnic nemultumiti?

05 /Aug2016 Exclusiv
Tags: anunturi angajareinterviu angajarecerinte angajare

Traim intr-o lume in care ne hranim cu rautate, invidie, in care atunci cand aruncam paiul in curtea vecinului suntem mai impliniti decat atunci cand avem parte de o mare realizare. La ce bun toate astea?

Angajatii departamentului de HR sunt cei mai chinuiti din acest punct de vedere. Pentru ca ei trebuie sa filtreze practic toata aceasta rautate si sa nu o lase sa patrunda in companie, sa strice armonia si sa o imprastie printre angajati. Insa ei se lovesc uneori de reactii negative ale potentialilor candidati pentru un job inca de dinainte sa ii cunoasca la un eventual interviu.

Nu de mult am vazut un anunt de angajare pe site-ul unei agentii de recrutare online. Erau trecute in clar asteptarile de la candidati, responsabilitatile si cateva detalii despre oferta salariala. Daca citesti acest articol, probabil ca stii deja ca niciun angajator nu dezvaluie in anuntul de angajare salariul exact pe care il ofera pentru postul liber. De precizat ca angajatorul este o companie cunoscuta, cu o existenta de peste 20 de ani pe piata romaneasca - tocmai din acest motiv am fost curioasa sa vad reactiile candidatilor.

Mi-au fost confirmate asteptarile: candidatii sunt vesnic nemultumiti!

Iata principalele 5 nemultumiri ale candidatilor fata de un anunt de angajare:

Denumirea postului: Daca e manager de proiect e nasol, e comparat cu un soi de munca de secretara si e tradus de angajati prin "omul care le face pe toate, dar nu il observa nimeni". Daca e Project Manager deja vorbim la un alt nivel si ne asteptam ca salariul sa fie unul de multinationala, indiferent de experienta.

Responsabilitatile postului: Intotdeauna sunt prea multe! Cum, sa trimitem si email-uri, sa lucram si in echipa, sa respectam si deadline-uri si sa avem si idei noi de proiecte? Toate astea in acelasi timp? E chiar revoltator ca exista un astfel de anunt de angajare! Mai bine avea titlul de "cautam sclavi". Nu radeti, asa reactioneaza cele mai multe dintre persoanele care vaneaza job-uri online!

Oferta salariala: Daca oferta salariala e atractiva si include si bonusuri de performanta, e clar: salariul e mic si suntem amagiti cu bonusuri inexistente. Daca oferta depinde de experienta candidatului e discriminare! Daca oferta salariala e avantajoasa si vine la pachet cu o echipa tanara si dinamica e deja cliseu, lipsa completa de creativitate, imaginatia celui care vrea sa angajeze o persoana este inexistenta!

Formularea: Cand candidatii intalnesc un anunt de angajare iesit din comun, cu o formulare amuzanta, ceva e in neregula cu compania aia! Pai cautam oameni seriosi si noi ne tinem de glume? Cand anuntul de angajare este standard si include doar numele postului, cerinte, responsabilitati, detalii despre oferta salariala, este mult prea sec. Cu ceva mai original nu puteau veni si oamenii aia? Ca doar de la candidati au o multime de asteptari ...

Faptul ca exista: Pai nu mai bine era daca nu exista nicio oferta? Nu mai era nici timp pierdut cu citirea anuntului, nici cu discutiile negative si controversate intre candidati sau intre ei si cei care au publicat anuntul.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Anunturile de angajare: de ce sunt candidatii vesnic nemultumiti?":
Rating:

Nota: 3.2 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".