Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aspectele importante de care sa tii cont inainte sa aplici pentru un job

15 /Iun2021
Aspectele importante de care sa tii cont inainte sa aplici pentru un job
Tags: cvscrisoare de intentieinterviu angajarecompanie

Atunci cand iti cauti un loc de munca, acest proces poate fi unul de lunga durata, iar interviul de angajare reprezinta un motiv de entuziasm, dar, in acelasi timp, se instaleaza si emotiile. De aceea, ca sa te asiguri ca vei fi chemat la interviu, iar sansele de a obtine jobul mult dorit sa creasca, trebuie sa tii cont de anumite aspecte foarte importante. Iata cateva sfaturi utile care iti vor prinde bine.

Un research minutios despre compania la care aplici

In primul rand, inainte sa aplici pentru un anumit job, in prealabil e bine sa faci un research minutios despre compania respectiva. Mai precis, afla cat mai multe informatii despre acel business. De exemplu, verifica site-ul si conturile de socializare ale companiei, ca sa afli care este domeniul de activitate, ce fel de produse si servicii ofera, care sunt valorile si obiectivele angajatorului, clientii si proiectele. Astfel, o sa iti faci o idee de ansamblu.

Pregateste-ti CV-ul si scrisoarea de intentie

Odata ce ai decis unde vrei sa aplici, e timpul sa iti pregatesti CV-ul si sa iti redactezi o scrisoare de intentie colorful.ro. Pe langa CV, scrisoarea de intentie iti poate mari sansele de a fi chemat la interviu, deci de a fi angajat, aceasta fiind primul contact pe care il stabilesti cu potentialii tai angajatori. Drept urmare, asigura-te ca nu omiti niciun aspect important care ti-ar putea aduce serviciul mult dorit. De exemplu, sa iti pui in valoare calitatile, abilitatile, punctele forte, alaturi de aptitudinile, certificarile si calificarile pe care le detii. Incearca sa iesi in evidenta, dar fara se exagerezi.

Pregatirea interviului propriu-zis

Dupa ce ti-ai stabilit CV-ul si ti-ai redactat scrisoarea de intentie, e timpul sa te pregatesti pentru interviul propriu-zis. Drept urmare, informeaza-te corespunzator in acest sens. In functie de domeniul tau de activitate si compania la care ai aplicat, cauta intrebarile specifice functiei tale. De asemenea, pe langa evidentierea calitatilor tale, nu omite defectele pe care le ai, fiindca mai mult ca sigur angajatorul va intreba de ele. De exemplu, poti fi intrebat care a fost motivul din cauza caruia ai parasit fostul loc de munca. In plus, nu uita ca prima impresie conteaza, deci asigura-te ca la momentul interviului o sa ai o tinuta adecvata, ca sa denoti profesionalism. 

Fii sincer si relaxeaza-te

La momentul interviului, e timpul sa fii sincer si sa ii spui potentialului tau angajator care sunt doleantele tale legate de jobul respectiv. Cere-i detalii despre programul de munca, daca este unul flexibil, ce fel de beneficii iti ofera compania, ce posibilitate ai ca sa avansezi in cariera, daca exista bonusuri de performanta sau daca vei putea sa mergi la cursuri de specializare. In plus, pune intrebari la fel de importante, precum cele legate de viitorii tai colegi, afla care e atmosfera, cati angajati are businessul acela, care sunt obiectivele pe termen lung sau ce rol vei avea in organizatie.

Analizeaza cum a decurs interviul

Dupa ce s-a terminat intalnirea, analizeaza obiectiv cum a decurs interviul. Gandeste-te ce ai fi schimbat, de exemplu, poate ar fi trebuit sa ai alta atitudine, sa fii mai atent la ceea ce iti spunea viitorul angajator sau sa fi preluat initiativa discutiei. Pe de alta parte, ia in considerare si partile pozitive, precum aprecierile primite sau felicitarile pentru CV-ul pe care l-ai creat ori pentru scrisoarea de intentie. Ba mai mult, poate ca ai cerut un salariu prea mic sau beneficiile nu sunt cele la care sperai. Astfel, la viitoarele interviuri de angajare vei avea alta abordare, iar sansele de a fi angajat se vor mari.

 

Pana la urma, important e sa pornesti de la premisa ca nu ai nimic de pierdut si sa profiti de moment.

 

Sursa foto: shutterstock.com


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aspectele importante de care sa tii cont inainte sa aplici pentru un job":
Rating:

Nota: 4.33 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".