Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Munca prin agent de munca temporara. Se poate modifica locul misiunii?

19 /Mai2020
Tags: agent de munca temporaracodul munciimisiune nouacontract de munca temporara

In prezentul studiu de caz, un agent de munca temporara pune la dispozitie lucratori temporari unui utilizator cu sediul in Italia. La un moment dat, utilizatorul contracteaza o lucrare in Romania. In acest caz se impune in vreun fel modificarea contractului de punere la dispozitie, a contractului de munca temporara? In cazul unui raspuns afirmativ, care sunt modificarile necesare?

Raspunsul specialistului:Conform art. 91 alin. (2) din Codul muncii, contractul de punere la dispozitie trebuie sa cuprinda:

a) durata misiunii;
b) caracteristicile specifice postului, in special calificarea necesara, locul executarii misiunii si programul de lucru;
c) conditiile concrete de munca;
d) echipamentele individuale de protectiesi de munca pe care salariatul temporar trebuie sa le utilizeze;


e) orice alte servicii si facilitatiin favoarea salariatului temporar;
f) valoarea comisionului de care beneficiaza agentul de munca temporara, precum si remuneratia la care are dreptul salariatul;
g) conditiile in care utilizatorul poate refuza un salariat temporar pus la dispozitie de un agent de munca temporara.
Astfel cum se prevede la lit. b) de mai sus, contractul de punere la dispozitie cuprinde si locul executarii misiunii, fapt pentru care, modificarea acestuia trebuie sa faca obiectul unui act aditional la contractul de punere la dispozitie.

De asemenea, in contractul de munca temporara incheiat cu salariatul s-a mentionat locul muncii astfel incat modificarea acestuia trebuie sa faca obiectul unui act aditional la contractul indvidual de munca.

Aceste acte aditionale se vor incheia daca misiunea este aceeasi dar se modifica locul executarii. Daca lucrarea ce urmeaza sa se desfasoare in Romania reprezinta o noua misiune se va incheia un nou contract de punere la dispozitie si un nou contract de munca temporara intrucat aceste documente se incheie pentru fiecare misiune.

Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Munca prin agent de munca temporara. Se poate modifica locul misiunii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".