Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce isi doresc generatiile Millennials si Z de la angajatori? Program flexibil si contract cu norma intreaga

07 /Mar2022
Ce isi doresc generatiile Millennials si Z de la angajatori? Program flexibil si contract cu norma intreaga
Tags: program flexibil de muncageneratia z 2022contract de munca norma intreaga

Atunci cand vine vorba despre generatiile tinere, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, angajatorii trebuie sa fie la curent cu asteptarile acestora, in 2022. Si nu este vorba doar despre cele financiare, avand in vedere ca multi tineri isi doresc mai degraba un program de munca flexibil.

Aceasta facilitate se situeaza pe primul loc, atunci cand vorbim despre asteptarile acestor generatii de la angajatori. De asemenea, aproape 60% isi doresc sa lucreze pentru un singur angajator si sa aiba un contract de munca cu norma intreaga.

Acestea sunt doar 2 dintre concluziile studiului realizat de Deloitte Central Europe First Steps into the Labour market, citat de Agerpres.

Studiul a mai aratat si ca 61% dintre acesti tineri cred ca isi vor gasi un loc de munca in mai putin de 6 luni, iar 93% dintre acestia si-ar dori sa lucreze intr-o companie unde diversitatea de sex, varsta, nationalitate si etnie este prezenta. Aproximativ 77% dintre respondenti nu considera ca este important genul persoanei care le va fi sef. 

Programul flexibil si munca de acasa 
 

Asa cum era de asteptat, pandemia Coronavirus a revolutionat piata muncii, asa ca dorinta de a lucra de acasa a crescut si printre romani. In special ca in ultimii 2 ani a fost demonstrat faptul ca putem lucra la fel de bine si de acasa, in anumite domenii. 

60% dintre romanii din generatiile Millenials si Z au declarat ca vor un program de lucru flexibil si sa lucreze din diferite locuri, inclusiv de acasa. In celelalte tari din Europa Centrala, ponderea celor care aleg acest mod de lucru este de 50%, asa ca romanii sunt mai dornici decat restul europenilor sa lucreze de acasa.

In mod deloc surprinzator, doar 5% dintre respondentii romani si 10% dintre cei din tarile invecinate prefera modul traditional de lucru la birou si un program fix.

Totusi, studiul a mai aratat ca atat romanii cat si europenii doresc sa lucreze doar de 2 ori pe saptamana de acasa, deoarece se confrunta cu dificultati, iar singuratatea si lipsa de interactiune umana ii afecteaza.


Un singur contract de munca cu norma intreaga
 

Peste 50% dintre respondentii din tara noastra (59%) si-ar dori sa aiba un contract cu norma intreaga cu un singur angajator si mai mult de un sfert (29%) ar dori sa fie liber profesionisti sau consultanti si sa lucreze intr-un regim flexibil sau pe termen scurt.

De asemenea, 22% dintre persoanele chestionate in Romania planuiesc sa se mute in strainatate pentru oportunitati de cariera, iar 66% sunt dispuse sa se mute in alta tara pentru un loc de munca.

Studiul Deloitte Central Europe First Steps into the Labour Market a chestionat peste 9.000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, toti studenti la universitati de top din 19 tari din Europa Centrala, dar si din Romania.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce isi doresc generatiile Millennials si Z de la angajatori? Program flexibil si contract cu norma intreaga":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".