Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aproape jumatate dintre angajati vor sa devina liber-profesionisti. Ce ii motiveaza?

13 /Aug2021
Aproape jumatate dintre angajati vor sa devina liber-profesionisti. Ce ii motiveaza?
Tags: angajati liber profesionistiflexibilitate programprogram flexibil de munca

Un sondaj nou arata o crestere a numarului de angajati care isi doresc sa renunte la un program full-time si sa devina liber-profesionisti, organizandu-si singuri sarcinile de lucru.

 

Astfel, in concret, 47% dintre salariatii respondenti au in vedere trecerea la un regim de freelanceri, fiind motivati flexibilitatea programului si independenta pe care o ofera acest tip de activitate.

De asemenea, pentru alti 15% dintre respondenti, arata sondajul BestJobs citat de Agerpres, motivatia de a lucra ca freelanceri consta in libertatea de a lucra de oriunde, in vreme ce 12% spera sa obtina venituri mai mari ca freelanceri.

Totodata, un procent de 38% dintre angajatii salariati prefera munca de acasa, 12% s-ar muta intr-o zona rurala din Romania, 10% s-ar muta de la munte, iar 9% intr-o destinatie exotica.

Potrivit sondajului, 70% dintre respondenti considera ca va fi nevoie sa lucreze si in afara programului normal de lucru, iar 23% sunt de parare ca, lucrand ca liber-profesionisti, vor munci si in timpul liber.

49% dintre respondentii la sondaj, arata aceeasi sursa, au transmis ca accepta sa lucreze in timpul liber doar in situatii exceptionale, in timp ce 25% nu au nicio problema sa munceasca atunci cand seful le solicita ajutorul.

In acelasi timp, potrivit Agerpres, 15% au declarat ca ar fi de acord sa rezolve sarcini legate de munca in timpul liber daca sunt recompensati suplimentar fata de salariu, iar 11% au spus ca, de obicei, refuza categoric cerinte legate de job atunci cand sunt in timpul liber.

Totodata, 47% dintre respondentii la sondaj au declarat ca aleg sa desfasoare activitati suplimentare pentru a-si creste veniturile, alti 30% s-au ocupat de proiecte profesionale suplimentare locului de munca pentru dezvoltarea personala si cunoasterea de zone noi de activitate, 18% pentru a ajuta alti oameni, iar 6% pentru a-si dezvolta un portofoliu.

Domeniile care permit cel mai mult angajatilor sa lucreze in afara timpului de birou sunt Tehnic (24%), Educatie si Training (16%), Vanzari (14%), Financiar si Contabilitate (10%) si IT (8%).
 

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aproape jumatate dintre angajati vor sa devina liber-profesionisti. Ce ii motiveaza?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".