Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cand e timpul sa iti schimbi locul de munca? Cele 4 indicii la care trebuie sa fii atent

07 /Iul2016
Cand e timpul sa iti schimbi locul de munca? Cele 4 indicii la care trebuie sa fii atentTags: schimbare loc de muncadezvoltare profesionalajob actual

Stabilitatea, loialitatea si perseverenta sunt calitati apreciate si recomandate in lumea profesionala. Dar, in anumite cazuri, a ramane la acelasi loc de munca e cea mai mare greseala pe care o poti face.

Dezvoltarea profesionala presupune un echilibru delicat intre stabilitate si schimbare. La fel cum schimbarile frecvente, superficiale sau nerealiste iti pot face mult rau din punct de vedere profesional, teama de schimbare la momentul oportun te poate impiedica sa cresti. Mai mult, poate sa iti afecteze chiar stare de bine si viitorul.

Daca recunosti aceste indicii in viata ta profesionala, e timpul sa iti schimbi locul de munca:

1. Job-ul iti afecteaza sanatatea

Daca ai probleme cu somnul, alimentatia sau starea emotionala din cauza a ceea ce se intampla la locul de munca, trebuie sa te gandesti serios la alte optiuni. Esti mereu obosit, stresat, mananci pe fuga si dormi prea putin? Te confrunti cu stari de ameteala sau dureri de cap inainte sau in timpul programului de lucru? Sanatatea ta ar trebui sa fie pe primul loc, iar job-ul ideal este cel care ne ajuta sa ne simtim din ce in ce mai bine, nu mai rau.

2. Au loc schimbari frecvente de organizare

Managementul este restructurat frecvent? Te confrunti in mod regulat cu schimbari de organizare, noi reguli, sarcini suplimentare? Cei mai buni oameni pleaca? Toate acestea sunt semne ca locul tau de munca nu este unul stabil. Angajatorul se afla intr-un proces de tranzitie si, cu exceptia cazurilor in care esti informat cu privire la durata acestui proces de schimbare, nu ai de ce sa suporti consecintele managementului deficient si strategiilor esuate.

3. Il compatimesti pe seful tau

In mod ideal, seful tau ar trebui sa reprezinte idealul spre care tinzi, din punct de vedere profesional, in sensul evolutiei tale la actualul loc de munca. Daca job-ul sefului tau ti se pare o tortura la care nu ai vrea sa fii supus, este clar ca nu te afli la locul potrivit pentru dezvoltarea profesionala.

4. Te simti blocat

Orice job presupune o anumita rutina si nu poti invata ceva nou in fiecare zi. Intrebarea este daca simti ca esti cea mai buna varianta a ta, din perspectiva profesionala. Daca visezi, in secret, la alte locuri de munca unde ai putea sa te exprimi pe deplin si sa evoluezi in mod firesc, inseamna ca te simti captiv la actualul loc de munca.

Oricare dintre aceste indicii este un semnal de alarma. Stabilitatea este importanta, insa nu cu pretul blazarii. Tine cont de ceea ce simti si nu te multumi cu prea putin.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cand e timpul sa iti schimbi locul de munca? Cele 4 indicii la care trebuie sa fii atent":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 16 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Articole similare

Ce sa faci atunci cand te plictisesti...la locul de munca
Mai multe articole despre job actual
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".