Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Au fost evaluate 220.000 dosare de pensie. Procesul complet de evaluare va dura 18 luni

01 /Apr2021
Au fost evaluate 220.000 dosare de pensie. Procesul complet de evaluare va dura 18 luni
Tags: ministrul muncii raluca turcandosare pensie evaluateevaluare dosare de pensii

In cadrul unei dezbateri privind munca in pandemie, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a anuntat ca au fost evaluate pana la acest moment 220.000 de dosare de pensie, dar ca procesul de evaluare va dura un an si jumatate.

"Peste un an inca nu vom fi gata, dar va dau o veste buna: avem deja 220.000 de dosare evaluate, cu resurse interne", a afirmat Raluca Turcan, potrivit Agerpres, amintind din nou de termenul de un an si jumatate pana la finalizarea evaluarii tuturor celor 5 milioane de pensii din sistemul public.

"S-a vorbit in decursul timpului despre majorarea pensiilor, mult timp a fost un subiect omniprezent in spatiul public. Cand am ajuns ministru, am intrebat: ce trebuie sa facem pentru majorarea pensiilor? In primul rand, pentru a trece la o noua formula, asa cum trebuia sa se intample pentru acea majorare de 40%, aveam nevoie ca toate pensiile sa fie evaluate pe baza tuturor indicatorilor, incluse intr-un format electronic, pentru ca aplicandu-li-se noua formula sa ajungem la o recalculare si majorare a pensiilor.


Pare simplu. Haideti sa vedem care e situatia in realitate: cele 5 milioane de pensii din sistemul public sunt 250.000 - pentru cei care au lucrat in agricultura - intr-un format letric, de dosar cu sina; 1,3 milioane de dosare intr-un format electronic mai bunicel si restul intr-un alt format electronic, care in momentul de fata nu pot fi compatibilizate cu usurinta decat daca refacem softul, ceea ce am si facut, si introducem toate aceste date intr-un format unitar. 

Evident ca ne-am dat seama ca daca noi facem munca aceasta acum, pentru 5 milioane de pensii, oare n-ar trebui ca intregul sistem care priveste pensiile publice sa ajunga sa fie pe termen lung si operate mult mai usor si in baze de bate mult mai accesibile? Raspunsul este da si, ca atare, tot prin Programul National de Redresare si Rezilienta am accesat deja o suma importanta pentru imbunatatirea softului, dotarea cu aparatura in toate casele judetene de pensii si de asemenea pentru suplimentarea personalului pentru a finaliza acest proces intr-un an, intr-un an si jumatate", a mentionat Raluca Turcan, potrivit aceleiasi surse.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Au fost evaluate 220.000 dosare de pensie. Procesul complet de evaluare va dura 18 luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".