Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Mai multe contracte de munca in ultimele doua luni

18 /Aug2021
Mai multe contracte de munca in ultimele doua luni
Tags: majorarea produsului interncontracte de muncaministrul muncii raluca turcan

In ultimele doua luni de zile au fost incheiate 34.000 contracte de munca, in crestere fata de anul anterior. Dintre acestea, 4.000 de contracte au fost semnate in cadrul burselor organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), potrivit minstrului Muncii, Raluca Turcan.

"In ultimele 7 luni, numarul contractelor de munca a crescut cu aproximativ 120.000 fata de 2020. Ultimele 2 luni au insemnat pentru piata muncii 34.000 de contracte noi de munca. Din acestea, 4.000 de contracte de munca au fost incheiate in cadrul burselor organizate pana acum de ANOFM", a precizat ministrul, pe pagina sa de socializare. 

 

Majorarea Produsului Intern brut, un aspect pozitiv


Acest explicatii vin ca urmare a faptului ca majorarea Produsului Intern Brut cu 13,6% in trimestrul al doilea al anului reprezinta efectul actiunilor de sprijin implementate de Guvern pentru limitarea efectelor economice ale pandemiei.

"Cresterea PIB cu 13,6% in trimestrul II 2021 fata de acelasi trimestru din anul 2020 si cresterea cu 6,2% in primul semestru al acestui an comparativ cu semestrul I 2020 este urmarea interventiei prompte a Guvernului pentru atenuarea consecintelor pandemiei. Masurile active de sprijin a companiilor si a locurilor de munca, in valoare de 7,3 miliarde de lei, care au functionat chiar si in prima parte a acestui an, au ajutat la aceasta revenire economica rapida. Se confirma ceea ce Guvernul Citu a urmarit si ceea ce premierul promitea, impotriva multor sceptici, o revenire economica in V dupa caderea dura de anul trecut", a explicat Raluca Turcan. 

 

Romania a inregistrat o crestere economica

 

Potrivit ministrului, este important contextul actual in cadrul caruia se inregistreaza o crestere economica in imprejurari dificile.

"Trebuie privite lucrurile in context, tocmai pentru a intelege ca Guvernul actioneaza corect: Romania beneficiaza de o crestere economica solida in conditiile in care, in semestrul 2, multe economii sunt afectate de fenomene globale cu efect puternic negativ: dezechilibre in fluxurile de productie si logistice si cresterea preturilor materiilor prime si materialelor", a concluzionat ministrul. 

 

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Mai multe contracte de munca in ultimele doua luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".