Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Reforma in munca. Ce planuri are ministrul Raluca Turcan pentru 2021

23 /Feb2021
Reforma in munca. Ce planuri are ministrul Raluca Turcan pentru 2021
Tags: ministrul muncii raluca turcanreforma domeniul munciiplanul national de redresare si rezilienta

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat recent ca Planul National de Redresare si Rezilienta va sustine investitii si reforme institutionale inclusiv in domeniul muncii si ca se doreste ca o mare parte a efortului de digitalizare pentru cresterea calitatii serviciilor de ocupare oferite angajatilor si angajatorilor sa fie finantata prin acesta.

"Ocuparea fortei de munca in perioada post-Covid este o prioritate pentru toti ministrii Muncii din tarile Uniunii Europene, alaturi de care am participat astazi la o videoconferinta informala organizata de Presedintia Portugheza a UE. Am discutat cu ministrii muncii din celelalte tari despre masurile adoptate de Guvernele noastre pentru a mentine locurile de munca din sectoarele economice afectate de pandemie. Am reafirmat, in acest context, intentia noastra de a folosi toate oportunitatile de finantare din fonduri europene, inclusiv a instrumentului SURE pentru asigurarea continuitatii ocuparii in conditiile generate de contextul economic mondial", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de socializare. Potrivit anuntului facut de ministru, in urmatorul exercitiu financiar, prin Programul Operational Educatie si Ocupare, vor putea fi finantate masuri precum: cresterea gradului de ocupare si orientare profesionala in randul tinerilor, inclusiv a tinerilor care nu sunt in campul muncii si nici nu urmeaza vreo forma de educatie sau pregatire; cresterea gradului de ocupare prin masuri active de sprijinire a anumitor categorii de angajati si masuri specifice pentru zonele cu deficit de forta de munca; sprijin pentru IMM-uri si investitii in structuri de economie sociala; modernizarea institutiilor pietei muncii prin digitalizare si prin profesionalizarea consilierilor de ocupare a fortei de munca; investitii in programe de invatare pe tot parcursul vietii.

"Complementar, Planul National de Redresare si Rezilienta va sustine investitii si reforme institutionale inclusiv in domeniul muncii. Ne-am propus ca o mare parte a efortului de digitalizare pentru cresterea calitatii serviciilor de ocupare oferite angajatilor si angajatorilor sa fie finantat prin PNRR", a precizat ministrul Turcan. 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Reforma in munca. Ce planuri are ministrul Raluca Turcan pentru 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".