Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministerul Muncii solicita propuneri pentru legea salarizarii

08 /Apr2021
Ministerul Muncii solicita propuneri pentru legea salarizarii
Tags: legea salarizarii 2021evaluare dosare pensiiministrul muncii raluca turcan

La jumatatea saptamanii in curs, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat ca ministerul din subordine a solicitat ministerelor de linie sa vina cu propuneri pe domeniile pe care coordoneaza in cazul legii salarizarii.

"Legea salarizarii este in etapa in care am solicitat ministerelor de linie sa vina cu propuneri pe domeniile pe care coordoneaza pentru o reasezare a salarizarii in sistemul public pe principii si criterii pe care le-am inclus intr-un memo. Acest memo a fost discutat in prima lectura in sedinta de Guvern, mai avem de obtinut doua avize si odata batute in cuie aceste principii asteptam propunerile din partea ministerelor de linie.Practic, odata ce avem toate detaliile care ne arata cum privesc ministerele de linie politica de salarizare in domeniul pe care il coordoneaza, vom putea sa integram aceste observatii si, de asemenea, in comun cu Ministerul Finantelor sa le incadram si intr-un plafon de sustenabilitate pentru legea salarizarii unitare. Aceasta lege vrem sa fie una sustenabila, vrem sa fie una echitabila si in acelasi timp stimulatoare pentru eficienta institutiilor publice", a declarat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

In ce priveste evaluarea dosarelor de pensii, pana la acest moment au fost evaluate 220.000 de dosare de pensii. 

"Pana in momentul de fata avem 220.000 de dosare evaluate de pensii, asta inseamna includerea tuturor dosarelor intr-un format electronic pe baza de indicatori care in momentul in care vom stabili formula de recalculare a pensiilor sa fie folositi pentru aceasta recalculare propriu-zisa. Practic, intregul proces de recalculare are doua etape.


Etapa evaluarii, la care lucram acum si avem 220.000 de dosare, unele dintre ele erau in format letric, si etapa recalcularii, cand este finalizata procedura legislativa", a explicat ministrul, amintind ca intregul proces de recalculare este estimat sa fie finalizat intr-un an si jumatate.


In plus, conform aceleiasi surse, ministrul a amintit ca personalul caselor de pensii este in momentul de fata subdimensionat, deruland in prezent doua tipuri de activitati: activitatile curente de calculare a dosarelor, plus activitatea noua de evaluare. O alta problema o reprezinta, totodata,  echipamentele si soft-urile invechite care ar urma sa beneficieze de finantare pentru modernizare prin Planul National de Redresare si Rezilienta. 

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministerul Muncii solicita propuneri pentru legea salarizarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".