Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De ce sa iti cauti un nou job atunci cand esti multumit de cel actual

28 /Sep2018 Exclusiv
Tags: loc de muncajob noude ce sa cauti un loc de munca

Este foarte important ca locul de munca sa fie potrivit necesitatilor si felului tau de a fi, tocmai de aceea, atunci cand nu te simti confortabil in locul in care esti, ai face bine sa iei initiativa.

Asa ca, astazi vom discuta despre faptul ca nu trebuie sa astepti ca lucrurile sa se inrautateasca la serviciu, pentru a face ceva in aceasta privinta. Este o fapt stiut ca multi angajati cauta un nou loc de munca atunci cand nu mai suporta sa mearga la cel actual. Dar oare ar trebui sa asteptam pana in punctul in care explodam, pentru a face ceva?

Gandeste-te la urmatorul scenariu. Ai un job care te multumeste cat de cat, dar parca totusi ai putea face mai mult. Plafonarea s-a produs de mult, iar tu esti pe pilot automat. Nu este greu sa iti duci taskurile la final, dar parca nici nu se mai petrece nimic nou. Colegii sunt ok, dar fiecare este in lumea lui si nu prea ai ce invata de la ei.


Seful urla la tine regulat, dar parca te-ai obisnuit cu asta. Pana la urma, multumeste Universului ca ai un loc de munca...Asa ar trebui sa stea lucrurile?


Daca iti vei intreba bunicii sau parintii, cu siguranta o sa-ti spuna ca cel mai bine este sa ramai la actualul job, pentru ca "nu ai ce face". Din fericire, lucrurile nu mai stau de mult timp asa.

In Romania, ne confruntam cu criza fortei de munca, ceea ce inseamna ca sunt o gramada de firme care vor sa angajeze, dar nu au pe cine...Asa ca, daca nu esti multumit, daca vrei mai mult, daca vrei ca jobul sa te stimuleze, daca vrei sa uiti ca zilele de luni sunt "grele", atunci este momentul sa iei initiativa. Acum, cat esti inca multumit, chiar daca te afli in bula ta de confort placut. Stim, este tentant sa nu te apuci de ceva nou.

In special cand castigi cat de cat bine, ai un contract de munca pe o perioada nedeterminata si noi eforturi aproape ca par sa fie inutile. Totusi, te vei bucura atunci cand vei parasi aceasta zona periculoasa de confort, garantat!

Mergi la interviuri, testeaza piata, vezi ce noi oportunitati ti se ofera. S-ar putea sa fii uimit de noile usi care ti se deschid, iar tu nici nu banuiai ca poate fi mult mai bine. Obisnuieste-te sa cresti mereu, nu te blaza, viata inseamna mai mult decat un job de la 9 la 17.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce sa iti cauti un nou job atunci cand esti multumit de cel actual":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".