Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Domeniul IT, din ce in ce mai productiv fata de anii trecuti

08 /Dec2017
Tags: angajati itdomeniul it

Marii jucatori din domeniul IT nu pot decat sa se bucure, avand in vedere ca productivitatea muncii in aceasta arie a economiei este in plina ascensiune, conform studiilor de specialitate.

Asa se face ca in cursul anului 2016 productivitatea muncii in sectorul IT a crescut de la 43.793 euro/angajat in 2012 la 46.415 euro/angajat, informeaza Ziarul Financiar.

Mai mult decat atat, costurile cu forta de munca au crescut de la 13.600 de euro/angajat la 19.394 de euro/angajat, conform unui studiu KeysFin.


Ce a determinat cresterea costurilor cu forta de munca?

Fara doar si poate, o importanta covarsitoare au avut-o chiar multinationalele intrate pe piata muncii din Romania.
Beneficiile acordate de acestia i-au determinat pe multi angajati sa paraseasca micile companii in care lucrau si sa se alature acestora.

Este demn de mentionat ca primii cinci angajatori din acest sector (Oracle, IBM, Ericsson, Comdata si Endava) au peste 12.000 de angajati, reprezentand 12% din totalul angajatilor din industrie.

“Firmele mari au atras 65% din forta de munca din acest sector. Un indicator semnificativ care arata dezechilibrul din aceasta industrie, controlata tot mai mult de multinationale. In aceste conditii s-a ajuns ca 47,6% dintre firmele din acest sector sa nu inregistreze niciun angajat in 2016”, sunt de parere specialistii de la KeysFin.


Firmele romanesti au inteles trendurile si au ales segementele de nisa

Chiar si asa, exista firme romanesti care se afla in plina asceniune datorita faptului ca au stiut sa aleaga segmente de nise, iar inovatia si dezvoltarea de softawe-uri sunt de departe punctele forte ale acestora.


Peste 400.000 de locuri de munca in primele noua luni ale anului. Care sunt cele mai populare joburi


Romanii isi gasesc din ce in ce mai usor locuri de munca si nici nu este de mirare, avand in vedere ca angajatorii se confrunta cu o reala criza a fortei de munca, de ceva timp incoace.

Asa se face ca, in primele noua luni din 2017, angajatorii din Romania au cautat sa angajeze peste 420.000 de persoane, arata datele eJobs Group.

Companiile care au cautat cei mai multi angajati au fost tot cele din vanzari si in trimestrul al treilea, cu aproape 4.900 de anunturi pentru aproximativ 18.000 de pozitii deschise...citeste mai multe despre locuri de munca >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Domeniul IT, din ce in ce mai productiv fata de anii trecuti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".