Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 80% dintre firmele din Romania vor imbina munca de acasa cu cea de la birou

28 /Mai2020
Tags: scadere costurifirme stare de urgentacresteri salariale

Un sondaj recent arata ca aproximativ doua treimi dintre companiile din Romania nu au aplicat masuri de reducere a costurilor cu angajatii in cele doua luni de stare de urgenta.

Datele prelucrate de Barometrul de HR, realizat de PwC Romania, arata ca firmele companiile care au luat decizii de scadere a costurilor au adoptat un mix de masuri pe care le-au aplicat diferit angajatilor in functie de pozitiile ocupate, fiind vizat, in general, personalul operational din structurile a caror activitate a fost afectata de starea de urgenta, transmite Mediafax.


 
De asemenea, 11% au aplicat somajul tehnic cu ajutor de la bugetul de stat, dar fara compensarea diferentei, in timp ce 15% au utilizat somajul tehnic cu acoperirea diferentei de salariu. In acelasi timp, 17% dintre cei chestionati au redus timpul de lucru cu acordul partilor sau au acordat concedii fara plata, iar 4% au facut concedieri, arata aceeasi sursa.
 
Sondajul PwC citat de sursa amintita arata ca 50% dintre respondenti au aplicat cresterile salariale pentru acest an inainte de declararea starii de urgenta, iar majorarea a fost, in medie, de 5,77%. In plus, o treime considera ca nu vor creste salariile in acest an, in timp ce 15% au modificat politica de cresteri salariale, aplicandu-le doar pozitiilor critice.
 
Nici beneficiile oferite salariatilor nu s-au schimbat in cea mai mare parte, iar peste 65% dintre firme nu au in plan sa modifice sistemul de plati variable si nici nu au aplicat masuri de reducere a costurilor cu angajatii in cele doua luni de stare de urgenta.

Continuarea aici.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 80% dintre firmele din Romania vor imbina munca de acasa cu cea de la birou":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".