Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Motivarea angajatilor - DE CE oferirea de noi perspective in afara muncii cotidiene este esentiala

22 /Iun2023
Motivarea angajatilor - DE CE oferirea de noi perspective in afara muncii cotidiene este esentiala
Tags: motivarea angajatilortehnici motivare angajatiinstruirea angajatilor

In ziua de astazi motivarea angajatilor este esentiala, in special ca ofertele de joburi sunt tot mai numeroase. Asa ca acest aspect este imperios necesar pentru cei care vor ca retentia personalului in cadrul firmei sa fie un succes.

De exemplu, grupul Apex (din Columbia, Maryland) este o companie din cadrul industriei IT care a stiut cum sa isi motiveze salariatii, asa ca o sa va prezentam cum au actionat acestia.

In jur de 180 de angajati activeaza in domeniile software-ului, in inginerie, service, retele si integrarea sistemelor, in cadrul firmei mentionate. Intrucat inovatiile IT se invechesc foarte repede, problema principala este mentinerea permanenta in top. Acest lucru se realizeaza prin produse si servicii noi de inal ta calitate si prin plasarea acestora pe piata inaintea concurentei.

Lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare va arata cum sa atingeti acest scop al oricarui angajator sau manager HR.
 
Va garantam ca, prin intermediul acestei lucrari veti redescoperi practic domeniul HR, detalii aici >>>

In aceasta bransa, companiile pot beneficia de avantajele pietei si ale concurentei daca profesionistii in compu tere dispun de cunostinte excelente. In aceste conditii, cei de la Apex
au crescut motivarea angajatilor prin informare.

Cei mai importanti factori de succes: intarirea motivarii angajatilor

Compania a remarcat faptul ca implicarea angajatilor in munca are un scop esential; ei vor sa fie in top si sa stie totul despre:

– tehnologie (de exemplu, despre retele sau integrarea sistemelor);
– stiinta de specialitate (cum ar fi stapanirea limbajelor de programare);
– solutionarea problemelor.

In acest scop, conducerea companiei a creat posibilitatea ca angajatii sa se poata informa tot timpul si sa-si dezvolte cunostintele si aptitudinile. Dorinta de a cunoaste si de a fi
cat mai buni este folosita in favoarea firmei. La randul lor, angajatii au ocazia de a se realiza profesional.

Instruirea angajatilor

Caracteristic industriei IT sunt angajatii tineri, care nu si-au terminat inca studiile. De aceea, Apex ofera angajatilor un program de instruire conceput in mod asemanator unuia
de la facultate. Aproape in fiecare seara au loc cursuri, completate de teste si verificari. Performantele bune sunt atestate cu certificate.

Angajatii isi largesc cunostintele in mod continuu si sunt multumiti ca devin profesionisti adevarati in domeniul lor de specialitate.

Impulsionarea individuala de catre mentori

In afara programului de instruire, angajatii sunt impulsionati individual de mentori, care-i ajuta sa-si imbunatateasca capacitatile si aptitudinile.

Oferirea de noi perspective in afara muncii cotidiene

Cine doreste sa se angajeze, in afara sarcinilor cotidiene, in instruirea colegilor sai poate face acest lucru ca mentor: un specialist excelent in domeniul sau de activitate indruma angajatii care doresc sa devina, la randul lor, mentori si tine seminarii in cadrul companiei.

Sistemul indrumatorilor are nu numai avantajul de a transmite mai departe anumite cunostinte de specialitate, ci si de a acorda mentorului un anumit statut...mai multe tehnici, explicatii si metode de succes care asigura retentia personalului in lucrarea realizata de expertii de la Rentrop & Straton: Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare, detalii AICI >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Motivarea angajatilor - DE CE oferirea de noi perspective in afara muncii cotidiene este esentiala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".