Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Procedura completa de EVALUARE a angajatilor in 2022 - o activitate obligatorie pentru managerii HR!

24 /Feb2022
Procedura completa de EVALUARE a angajatilor in 2022 - o activitate obligatorie pentru managerii HR!
Tags: evaluare angajatiprocedura evaluare salariatievaluare salariati obligatoriu

De ce trebuie sa acordati atentie maxima evaluarii periodice a angajatilor dvs.? Raspunsul cel mai clar este: pentru ca sunteti obligat sa faceti acest lucru, conform prevederilor Codului muncii care contine referiri la evaluare in cadrul mai multor articole.

Astfel, art. 17 spune ca “persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la (…) criteriile de evaluare a activitatii profesionale aplicabile la nivelul angajatorului;” Iar art. 242 precizeaza ca regulamentul intern trebuie sa cuprinda dispozitii referitoare la “criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor”. 


 
Dar cel mai important este art. 63: “Concedierea salariatului pentru necorespundere profesionala poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.” 
 
Asadar, nu puteti concedia un salariat incompetent daca nu aveti aceasta evaluare. Fara ea, concedierea este nula si salariatul va fi reintegrat pe loc de orice instanta de judecata.  
 
V-am convins de importanta evaluarii? Atunci iata si o lucrare cu informatii complete despre aceasta activitate obligatorie pentru orice manager HR:
 
Procedura completa de evaluare a angajatilor, detalii AICI >>>

Contine explicatii detaliate despre obligatiile, dar si drepturile dvs., temeiuri legale, sanctiuni, sfaturi utile,  precum si modele gata redactate de fise de evaluare si de post!


Aspectul esential pe care il verifica inspectorii ITM!
 
Lucrul mai putin cunoscut de managerii HR este ca aceasta evaluare obligatorie nu poate fi facuta oricum! Ea trebuie corelata cu sarcinile trecute in fisele de post ale angajatilor si cu obiectivele de performanta ale acestora. Inspectorii ITM chiar urmaresc daca exista aceasta corelatie, atunci cand vin in control.
 
Din acest motiv, lucrarea pe care v-o propunem contine modele pentru ambele tipuri de fise – si de evaluare, si de post. Sunt fise intocmite impecabil, care va scutesc de efort si va aduc totodata o economie considerabila de timp. Le aveti gata facute, trebuie doar sa dati click pe modelele pentru postul care va intereseaza. 
 
Sunt 72 de modele de fise in total, vezi AICI >>>

In doar 3 pasi aveti pe birou fisa de evaluare pentru orice angajat din firma dvs.!
 
Cautati modelele de fise de evaluare pentru un manager marketing, pentru un sofer sau pentru un sef serviciu administrativ? 

Nimic mai simplu. Introduceti in calculator stick-ul si...
 
Pasul 1. Selectati postul dorit si dati click.

Pe ecran va aparea modelul fisei de evaluare, in format word.
 
Pasul 2. Completati cu datele necesare: nume firmei dvs., datele de inregistrare, numele titularului postului, numele persoanei evaluate, numele evaluatorului, scopul evaluarii, perioada evaluate etc.
 
Pasul 3. Printati fisa sau salvati-o in calculatorul dvs. GATA!
 
Atentie! Lucrarea este mult mai cuprinzatoare, ea contine absolut orice informatie relevanta despre procesul evaluarii:

Cum se stabilesc criteriile de evaluare
Aspecte juridice ale evaluarii
Consecintele evaluarii
Comentarii legislative, recomandari, atentionari si concluzii
Temeiuri legale care stau la baza rezolvarii corecte a problemelor dvs.
O gama variata de solutii pentru diverse tipuri de probleme privind evaluarea performantelor personalului angajat 

Comandati chiar ACUM lucrarea “Procedura completa de evaluare a angajatilor”, detalii AICI >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Procedura completa de EVALUARE a angajatilor in 2022 - o activitate obligatorie pentru managerii HR!":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".