Avand in vedere ca locurile de munca sunt tot mai numeroase, este foarte posibil ca unii angajati sa devina mai putin seriosi si muncitori, mai ales ca au de unde alege. Desigur ca, un specialist in recrutare sau resurse umane va fi nevoit sa rezolve aceasta situatie neplacuta. Iar daca o discutie cu persoana in cauza nu functioneaza, ce putem face in legatura cu respectivul salariat?
V-am convins de importanta evaluarii? Atunci iata si o lucrare cu informatii complete despre aceasta activitate obligatorie pentru orice manager HR, detalii aici >>>
Mai mult ca sigur ati dori sa-l concediati, in cele din urma. Daca discutiile nu il motiveaza pe acesta, iar dvs aveti nevoie de oameni competenti, interesati sa-si duca taskurile cotidiene la bun sfarsit, de ce ati mai continua colaborarea cu un astfel de salariat?
Suntem intru totul de acord cu atitudinea dvs, tocmai de aceea va intrebam daca ati realizat evaluarea angajatilor in 2022.
Nu uitati de prevederile legislative existente, in acest sens.
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Portal Codul Muncii
Asadar, Codul Muncii specifica, prin art. art. 17 ca “persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la (…) criteriile de evaluare a activitatii profesionale aplicabile la nivelul angajatorului;” Iar art. 242 precizeaza ca regulamentul intern trebuie sa cuprinda dispozitii referitoare la “criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor”.
De ce este evaluarea performantelor atat de importanta?
Nu uitati de concedierea legala, care nu poate fi realizata decat daca...citeste continuarea pe portalresurseumane.ro >>>