Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Numar RECORD de angajati, in 2017. Ce prevad angajatorii, pentru acest an

20 /Apr2017
Tags: angajati 2017angajatorinumar record de angajati

Se pare ca piata muncii din Romania este din ce in ce mai productiva, avand in vedere ca in luna ianuarie, numarul de angajati din economie a ajuns la 4,78 milioane de persoane.

Numarul este in crestere cu peste 160.000 de oameni, daca ar fi sa facem o comparatie cu perioada similara a anului 2016, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS).

In acest context, ne apropiem de numarul de angajati din anul 2008, adica 4,83 de milioane de angajati. Asadar, daca se vor mai face aproximativ 50.000 de noi angajari in anul curent, se va ajunge iar la cel mai ridicat numar de salariati din ultimii 20 de ani.


"La cum arata mediul economic in acest moment, cred ca vom ajunge pana la finalul anului la numarul de angajati din 2008. Noi avem cateva sute de cereri ferme de noi angajati in industria auto, in logistica si in centrele de servicii. In continuare facem si proiecte de relocare, prin care ducem oameni din estul tarii sa lucreze in fabricile din Transilvania, de aceea cred ca firmele vor face mii de angajari si anul acesta", a explicat Felix Toma, country manager al firmei de recrutare si inchiriere de forta de munca in regim temporar Gi Group Romania.

In septembrie 2008 a fost inregistrat un numar record de angajati, dar un an mai tarziu, in septembrie 2009, pe fondul crizei financiare, piata muncii pierduse deja 330.000 de locuri de munca. Din cauza crizei financiare, au fost pierdute, in total, 740.000 de joburi, din septembrie 2008 pana in ianuarie 2011.

Un alt fapt demn de mentionat este ca, din totalul celor 4,78 milioane de angajati din economie, mai bine de 1,2 milioane lucreaza la stat, iar 3,58 milioane la privat.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Numar RECORD de angajati, in 2017. Ce prevad angajatorii, pentru acest an":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".