Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Prestari servicii la sediul clientului. Cum evitati amenzile in caz de control!

23 /Aug2021
Prestari servicii la sediul clientului. Cum evitati amenzile in caz de control!
Tags: munca sediul clientuluimunca nedeclaratacontract prestari servicii

„In cazul in care SRL-ul A asigura managementul pentru SRL-ul B (in baza unui contract de management), SRL-ul A poate presta toate tipurile de activitati (contabilitate, operatiuni, investitii, achizitii, HR, logistica, productie etc.) pentru SRL-ul B cu salariatii proprii? Acelasi SRL A presteaza aceleasi activitati, in acelasi regim si cu aceiasi salariati si pentru SRL-ul C, D si E. In cazul unui control pe linie de evidenta muncii, inspectorii de munca pot sanctiona societatea B, C, D sau E pentru munca la negru, in cazul in care intalnesc salariatii SRL-ului A in locatiile SRL-urilor B, C,D si E?”

 

Raspunsul specialistului:

Exista posibilitatea sanctionarii pentru munca nedeclarata daca nu se poate dovedi faptul ca salariatii muncesc in locatiile societatilor B,C,D si E in baza contractului individual de munca incheiat cu societatea A.

Fiecare salariat presteaza activitate la locul de munca prevazut in contractul individual de munca. Salariatii societatii A sunt salariati mobili astfel incat ei trebuie sa aiba mentionat in contractul individual de munca ca isi desfasoara activitatea la clientii angajatorului.
Intrucat in contractul individual de munca nu se mentioneaza clientii ci doar este precizat locul de munca la clienti, anterior desfasurarii activitatii angajatorul  (societatea A) va informa in scris fiecare salariat cu privire la perioada si locatia clientului sau unde isi va desfasura activitatea ori de cate ori se modifica clientul/locatia.

Totodata, in fiecare contract de prestari servicii incheiat cu societatile B,C,D si E se va mentiona ca societatea A va presta serviciile cu salariatii proprii iar salariatii raman sub autoritatea societatii A. De asemenea, se va mentiona ca societatea A va transmite societatii beneficiare o adresa in care va mentiona numele salariatilor si perioada in care vor presta serviciile din contract la sediul acesteia.
 

Documente in caz de control ITM pentru contract prestari servicii

Astfel, ar trebui sa existe cel putin urmatoarele documente:

 

1.contractul individual de munca;
2.contractul de prestari servicii care trebuie sa contina clauze referitoare la prestarea serviciilor de salariatii societatii A;
3. informarea salariatului;
4. informarea societatii beneficiare cu numar de inregistrare la aceasta societate.

Documentele de mai sus vor justifica prestarea activitatii la sediul clientului pentru a evita sanctionarea pentru munca nedeclarata.


Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro >>

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Prestari servicii la sediul clientului. Cum evitati amenzile in caz de control!":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".