Pentru managerul de HR, intreaga activitate zilnica profesionala zilnica graviteaza in jurul catorva operatiuni principale, nu mai mult de 10:
- intervievati si angajati oameni
- intocmiti contracte de munca, le modificati ulterior prin acte aditionale
- gestionati concedii medicale sau de odihna, zile libere
- va ocupati de formarea profesionala a salariatilor
- sanctionati abateri disciplinare
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
40 Modele de Regulament Intern
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
- concediati oameni
- suspendati si incetati contracte de munca
Atentie, insa!
Toate aceste operatiuni presupun sa pacurgeti niste pasi clari. E necesar, cu alte cuvinte, sa respectati anumite proceduri, pentru ca doar asa aveti garantia ca nu comiteti greseli costisitoare si deloc evidente la prima vedere.
Gasiti toate aceste proceduri in lucrarea de ultima ora a Grupului Rentrop & Straton Cele 10 proceduri obligatorii pentru managerul HR. Asa cum ii spune si titlul, trebuie sa aveti aceasta lucrare - ea va arata cum sa gestionati corect exact operatiunile specifice profesiei dvs., evitand erori foarte-foarte subtile! Comandati-o chiar acum!
DA, vreau aflu informatiile din Cele 10 proceduri obligatorii pentru managerul HR!
Exemplu de greseala greu de intuit!
Stiati, de exemplu, ca in decizia de concediere a unui angajat e obligatoriu sa mentionati instanta competenta sa solutioneze o eventuala contestatie? Altfel concedierea e nula! Si asta indiferent ca angajatul in cauza chiar merita sa fie concediat (lipseste nemotivat de la serviciu, bea in timpul programului, este agresiv cu colegii)!
Pentru cineva nefamiliarizat cu subtilitatile legislatiei muncii, situatia descrisa mai sus e complet absurda, dar pentru instanta de judecata totul este cat se poate de logic. Instanta lucreaza cu texte de lege. Si daca un text de lege spune ca un anumit lucru trebuie facut intr-un anumit fel, dupa o anumita procedura, atunci instanta asta verifica in primul rand - daca s-a respectat procedura.
Lucrarea pe care v-o oferim va scapa de probleme.
Folositi-o si aveti siguranta ca procedati intotdeauna 100% corect atunci cand puneti in aplicare o decizie legata de managementul resurselor umane: angajare, concediere, formare profesionala, gestionarea unei abateri disciplinare etc.!
Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici. Iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite.
Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista o procedura de urmat!
• Procedura de angajare
• Procedura de efectuare a concediului de odihna
• Procedura de acordare a zilelor libere
• Procedura de formare profesionala
• Procedura de modificare a contractului individual de munca
• Procedura de incetare a contractului individual de munca
• Procedura de acordare a zilelor libere
• Procedura de sanctionare
• Procedura de preaviz
• Procedura de lichidare
Alegeti chiar acum stick-ul „10 proceduri obligatorii pentru managerul HR”!