Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cresterea varstei de pensionare la 65 de ani pentru fiecare om care lucreaza in Romania!

23 /Mai2023
Cresterea varstei de pensionare la 65 de ani pentru fiecare om care lucreaza in Romania!
Tags: cresterea varstei de pensionare la 65 de anivarsta de pensionare

Va informam ca in cursul zilei de 22 mai ministrul Muncii, Marius Budai, a ajuns la un acord cu reprezentantii Comisiei Europene in legatura cu o serie de principii si criterii legate de sistemul de pensii.

Vorbim despre cresterea varstei de pensionare, treptat, la 65 de ani, pentru "fiecare om care lucreaza in Romania", dar si majorarea treptata a vechimii necesare in specialitate pentru anumite categorii si a perioadei de contributivitate, conform Agerpres:

"Astazi (n.n 22 mai) am prezentat celor doi lideri, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si premierul Romaniei si presedintele PNL, Nicolae Ciuca, concluziile in urma discutiilor avute in cadrul Comisiei Europene, pe diferite niveluri de decizie, de la tehnic pana la directori si comisari, ceea ce se intampla in special cu pensiile din sistemul public si cu indemnizatiile si pensiile stabilite si platite in baza unor legi speciale. Amendamentele depuse la Senatul Romaniei si aprobate si trecute de Senatul Romaniei au avut parte de un studiu de impact realizat de Banca Mondiala, care a fost trimis anterior vizitei mele la Bruxelles catre Comisia Europeana si s-a discutat pe baza acelui impact. Sunt multe lucruri rezolvate deja, dupa cum stiti. Reajustarea procentului aferent bazei de calcul, plafonarea veniturilor astfel incat sa nu depaseasca nicio pensie salariul, eliminarea perioadelor asimilate si supraimpozitarea sunt lucruri care au fost apreciate. S-au mai stabilit pentru a indeplini jalonul si a nu pune in pericol implementarea PNRR cateva criterii care sa apara in urmatoarele amendamente, astfel incat dupa ce trece legea si de Camera Deputatilor jalonul sa fie indeplinit", a declarat Marius Budai, luni, la Palatul Victoria.

Ministrul Budai a declarat ca s-a stabilit cu Comisia Europeana cresterea treptata a varstei de pensionare, in conformitate cu sistemul public de pensii, pana la 65 de ani.

"Astfel, fiecare om care lucreaza in Romania va trebui sa fie echivalent, sa nu fie deosebiri intre cei care lucreaza in anumite sisteme si...citeste continuarea pe legislatiamuncii.ro >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cresterea varstei de pensionare la 65 de ani pentru fiecare om care lucreaza in Romania!":
Rating:

Nota: 3.38 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".