Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Procedura telemunca in 2021. Model decizie si informatii esentiale

26 /Feb2021
Procedura telemunca in 2021. Model decizie si informatii esentiale
Tags: hg 3/2021telemunca 2021model decizie telemunca

Telemunca se aplica de catre foarte multi angajatori inclusiv in 2021. Pentru a respecta reglementarile in vigoare, sunt necesare mai multe clarificari, inclusiv cu privire la reglementarile aduse de HG 3/2021.

Prin Anexa 3 la Hotararea Guvernului nr. 3/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 s-a stabilit astfel:


 
Angajatorii dispun organizarea muncii la domiciliu sau in regim de telemunca, acolo unde specificul activitatii permite, in conditiile art. 108-110 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celor stabilite prin Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, cu modificarile ulterioare.
 
Scapati de stresul inregistrarilor gresite in ReviSal!
De acum inainte, aveti siguranta ca procedati corect in absolut orice situatie!

In situatia in care nu se poate desfasura activitatea de catre salariat in regim de telemunca sau munca la domiciliu si in vederea evitarii aglomerarii transportului public, angajatorii din sistemul privat, autoritatile si institutiile publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si regiile autonome, societatile nationale, companiile nationale si societatile la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, avand un numar mai mare de 50 de salariati, au obligatia organizarii programului de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.


 
In perioada starii de alerta telemunca poate fi dispusa unilateral de angajator prin decizie.
 
Telemunca se inregistreaza in Revisal inclusiv in situatia in care este dispusa prin decizie.
 
Decizia angajatorului trebuie sa cuprinda intocmai ca si contractul individual de munca cu clauza de telemunca/act aditional toate elementele obligatorii prevazute de lege.

Click aici pentru MODEL DECIZIE >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Procedura telemunca in 2021. Model decizie si informatii esentiale":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 6 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".