Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Motivarea angajatilor - cum sa atrageti noi salariati?

17 /Mai2023
Motivarea angajatilor - cum sa atrageti noi salariati?
Tags: cum sa atragi salariati noicum sa atrageti noi angajatimotivarea angajatilor

Orice firma ofera anumite beneficii angajatilor sai. Prin intermediul acestora, o companie isi poate pastra mai usor angajatii sau poate atrage nou-veniti in firma.

Posibilitatile sunt extrem de variate (nu vorbim aici de beneficiile obligatorii prin lege – contributii, pensii, concedii


etc., ci doar de beneficiile optionale): prime de Craciun sau de concediu, consultanta gratuita in domeniul legislativ, tichete de masa, reduceri sau gratuitati. Aceste beneficii asigura o motivare excelenta in randul angajatilor.

Lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare  va arata cum sa atingeti acest scop al oricarui angajator sau manager HR. Va garantam ca, prin intermediul acestei lucrari veti redescoperi practic domeniul HR, detalii AICI >>>

Atentie! Beneficiile reprezinta o forma de recompensare indirecta, care se acorda tuturor angajatilor (ele recompenseaza, practic, calitatea de angajat al unei anumite firme). Spre deosebire de beneficii, recompensele directe sunt strans legate de performantele angajatilor.

Cum sa atrageti noi angajati

Atunci cand recrutati personal inalt calificat, pachetul de beneficii oferite candidatilor ii poate stimula sa se angajeze la dvs.

Anuntul de recrutare

Publicati un anunt in care sa specificati acele beneficii care disting firma dvs. de concurenta. Postul va fi cu atat mai atractiv daca va fi alaturat unor facilitati gen consultanta de afaceri, plata politelor de asigurare, infiintarea unei gradinite pentru copiii angajatilor, asistenta in pregatirea profesionala. Dorinta unui viitor angajat este de a face parte cat mai mult timp din firma in care se angajeaza. 

Interviul de selectie

In cadrul interviului scoateti in evidenta beneficiile cu caracter financiar oferite de firma (de pilda, acordarea de imprumuturi cu dobanda preferentiala sau fara dobanda, alocatii speciale pentru copii, participare la profit, al 13-lea salariu, prime de vacanta), astfel incat acestea sa constituie un argument forte in decizia pe care o va lua candidatul.

Explicati candidatului in mod clar utilitatea fiecarui beneficiu in parte.

Incheierea contractului de munca

Chiar si dupa incheierea contractului de munca se recomanda sa atrageti atentia asupra beneficiilor pe care le ofera firma. Atentie! Aceste beneficii sunt convenabile doar daca, pe langa ele, este garantat un salariu normal.

Cum puteti contribui la confortul angajatilor...cititi continuarea in lucrarea "Motivarea angajatilor" realizata de expertii de la Rentrop & Straton, detalii AICI >>>

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Motivarea angajatilor - cum sa atrageti noi salariati?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".