Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Rata somajului se mentine ridicata: unul din cinci tineri nu are loc de munca

30 /Sep2016
Tags: somaj 2016somerilocuri de munca

Rata de ocupare a a populatiei cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani a crescut de la 64,5% in primul trimestru la 66,6%, in cel de-al doilea.

 

Conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS) nivelul ratei de ocupare se mentine inca la 3,4% sub tinta fixata pentru 2020, cand aceasta rata ar trebui sa se ridice la aproximativ 70%.

Aceasta rata de ocupare reprezinta un indicator care ilustreaza cat de activa este populatia din punct de vedere economic.


Unul din cinci tineri nu are loc de munca


In primul trimestru al acestui an s-a inregistrat cea mai inalta rata, de 19,4%, in randul tinerilor din categoria de varsta 15-24 de ani, ceea ce inseamna ca tinerii intampina dificultari serioase atunci cand vine vorba de gasirea unui job. Raportat la rata generala a somajului, aceasta a ajuns de la 5,9%, la 6,6%, in al doilea trimestru.

Raportat la anul 2015, rata de ocupare a populatiei cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 ani a fost de 66,1%, in ultimul trimestru al anului.

Rata de ocupare a populatiei Romaniei cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani este de 61,8% in al doilea trimestru al lui 2016, cu doua puncte in crestere fata de prima perioada a anului.

Conform INS, la jumatatea anului, din totalul populatiei active de 9,056 milioane persoane, 8,526 milioane aveau locuri de munca, pe cand 530.000 erau someri.

De asemenea, 6,147 milioane de persoane erau salariate, iar 2,38 milioane de persoane erau patroni, lucratori pe cont propriu, lucratori familiali neremunerati si membri ai unei societati agricole sau ai unei cooperative neagricole.

Statisticile Eurostat au mai aratat ca in 2015 Romania se afla pe locul 24, in randul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, avand in vedere rata de ocupare a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Rata somajului se mentine ridicata: unul din cinci tineri nu are loc de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".