Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Pandemia COVID-19: un sistem de sanatate puternic, crucial in protejarea mediului de lucru

28 /Apr2022
Pandemia COVID-19: un sistem de sanatate puternic, crucial in protejarea mediului de lucru
Tags: sanatate si securitate in muncanorme ssm

Despre pandemia COVID-19 s-au spus multe, dar un lucru este cert: a schimbat piata muncii intr-un mod neasteptat. Cu alte cuvinte, s-a observat importanta colosala a unui sistem de sanatate bine pus la punct, acesta avand un rol crucial in protejarea mediului de lucru.

Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca din 2022, care se serbeaza pe data de 28 aprilie, sustine punerea in practica a masurilor menite sa ne asigure siguranta la locul de munca, conform ministrului Muncii, Marius Budai:


 
"In fiecare an, pe 28 aprilie, Organizatia Internationala a Muncii (OIM) marcheaza Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca pentru a promova prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale la nivel global. Sub deviza 'Ce am invatat din criza COVID-19? Consolidarea dialogului social catre o cultura a securitatii si sanatatii', Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca din acest an se axeaza pe participare si dialog social in crearea unei culturi pozitive a securitatii si sanatatii in munca. De-a lungul pandemiei de COVID-19, am constatat cu totii ca un sistem de sanatate si securitate puternic, cu includerea participarii guvernelor, angajatorilor, lucratorilor, actorilor din sanatatea publica si a tuturor partilor relevante la nivel national si din intreprinderi, a fost crucial in protejarea mediului de lucru si protejarea securitatii si sanatatii lucratorilor. Prin urmare, dincolo de cresterea nivelului de constientizare a nevoii de a asigura protectia continua impotriva riscurilor profesionale traditionale, trebuie sa fim pregatiti pentru a reactiona rapid si in cazul unor potentiale amenintari la adresa securitatii si sanatatii lucratorilor", a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.


Angajatii dvs. cunosc ce obligatii au pe linie SSM?

ITM-ul controleaza foarte strict acest lucru si aplica amenzi de pana la 8.000 de lei!

Va oferim MODELE DE TESTE adaptate cerintelor sectorului dvs. de activitate! Puteti dovedi pe loc inspectorilor ca v-ati verificat angajatii pe linie SSM.

Evitati din start amenda de 8.000 de lei, detalii AICI >>>

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Pandemia COVID-19: un sistem de sanatate puternic, crucial in protejarea mediului de lucru":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".