Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cat de mult conteaza tinuta la interviul de angajare

05 /Sep2016
Tags: interviu de angajaretinuta interviu de angajarecum te imbraci la interviu

Interviul de angajare este intotdeauna o sursa inepuizabila de stres. Indiferent daca te esti in fata acestei provocari profesionale pentru prima sau pentru a zecea oara, iti garantez, emotiile sunt aceleasi.

Si chiar daca esti angajatul super-bine pregatit, exact persoana de care are nevoie angajatorul si care stie sa le faca pe toate, este posibil sa fii respins din cauza unor aspecte pe care le consideri, poate, irelevante.

Un astfel de aspect se refera la tinuta pe care o porti la interviul de angajare. Te-ai gandit vreodata ca poti sa pierzi job-ul la care ai visat o viata intreaga doar pentru ca ai avut o dimineata proasta si nu ai avut inspiratie cand ti-ai ales hainele? Tocmai de asta e indicat sa iti alegi si pregatesti tinuta completa pentru interviul de angajare cu cateva zile inainte: haine, accesorii, pantofi, dar si sa te asiguri ca vei avea un aspect curat si ingrijit.

Nu te gandi ca iti trebuie vreo trei programari la salonul de infrumusetare inainte sa te prezinti la un interviu! Trebuie doar sa iti prinzi parul chiar si intr-o coada simpla daca nu e chiar cea mai buna zi a lui si sa ai unghiile curate si ingrijite, eventual vopsite cu un strat delicat de lac.

Hainele - sunt poate cel mai important element, pentru ca sunt cele care te ajuta sa formezi prima impresie - cea care conteaza de multe ori cel mai mult!

Nu mai este cazul sa porti clasica tinuta formata din camasa alba si fusta conica neagra, am depasit de mult acele vremuri in care angajatorii aveau astfel de asteptari! Este suficient sa apelezi la o tinuta casual-eleganta, decenta si nu exagerat de colorata! Asta doar daca nu optezi pentru un job intr-o industrie creativa - unde tinuta poate fi chiar o buna reprezentare a cartii de vizita/portofoliului tau!

Daca alegi o tinuta formata din doua piese - camasa si pantalon/fusta (ai grija sa nu ai decolteu prea mare, ori fusta sa fie prea scurta!, incearca sa mergi pe combinatii simple, iar daca una din piese are imprimeu, acesta nu trebuie sa fie prea strident! Si in niciun caz nu trebuie sa porti imprimeu de sus pana jos! Doar nu mergi la club!

Daca alegi pantofi cu toc, acesta trebuie sa fie unul mic, potrivit unei intalniri profesionale pe timp de zi!

Renunta la culori tari: corai, roz, verde si albastru aprins, galben sau portocaliu. Iti recomand nuantele nude.

Pentru barbatii, camasa este un must! Poti renunta la sacou, nu trebuie sa fii chiar atat de oficial! Iar daca porti o camasa casual, o poti combina chiar si cu niste jeansi simpli, nu ai nevoie de pantaloni de stofa, calcati la dunga!

Atentie la bijuterii! Sa nu fie prea multe, prea colorate sau din cele care fac zgomot la fiecare miscare a corpului.

In rest, trebuie doar sa fii tu! Sa arati ce stii, sa ai o atitudine optimista si increzatoare in fortele proprii si sa nu vorbesti mai mult decat trebuie!

Succes!

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cat de mult conteaza tinuta la interviul de angajare":
Rating:

Nota: 4.36 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".