Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Circa 25% dintre angajatii romani se reorienteaza in cariera, din cauza pandemiei

14 /Aug2020
Tags: reconversie profesionalaparcurs profesionalangajare pandemie

Un sondaj recent arata ca aproximativ un sfert dintre salariatii romani se reorienteaza in cariera din cauza contextului economic actual, schimba domeniul sau compania. De asemenea, peste 20% dintre angajatii romani sunt dispusi sa o ia de la inceput in parcursul profesional.

Cei mai multi angajati romani (70%) isi aleg un nou loc de munca in functie de siguranta domeniului de activitate si rezistenta acestuia la socuri externe, cum este si pandemia de COVID-19, citeaza Agerpres datele BestJobs.

Conform aceluiasi sondaj, alti 42% se orienteaza in cariera si in functie de beneficiile extra-salariale, dar in acelasi timp conteaza si posibilitatea de a avea mult timp liber (37%), sau de a putea lucra de acasa (34%).

De asemenea, 25% dintre cei chestionati exclud complet pozitii in domenii precum HoReCa, puternic afectate de efectele pandemiei, iar 22% considera mai sigure joburi in domenii sau companii strans conectate la mediul online.

Domeniile considerate cel mai putin afectate de criza sanitara actuala sunt: IT si telecomunicatii (54,7%), armata, paza si protectie (37,8%), medicina si sanatate (37,6%), call center si suport clienti (35,2%). Cele mai afectate domenii sunt: sportul, arta si divertismentul (5,6%), serviciile de infrumusetare (7,5%) sau turismul si alimentatia (8%).

Conform sondajului, la capitolul reconversie profesionala, cei mai multi dintre cei chestionati afirma ca experienta de pana acum le permite sa faca o trecere usoara, fara sa o ia de la zero (41,3%), alti 33,3% spun ca invata pe parcurs, 18,3% au facut sau vor face cursuri online/offline, in timp ce 7% se vor pregati si vor invata singuri ceea ce au nevoie inainte de angajare, arata aceeasi sursa.

Circa un sfert dintre angajati spun ca sunt nevoiti sa inceapa o noua cariera din cauza faptului ca domeniul sau compania pentru care lucreaza sunt puternic afectate de contextul economic actual si tot atatia spun ca vor sa lucreze intr-un domeniu mai sigur.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Circa 25% dintre angajatii romani se reorienteaza in cariera, din cauza pandemiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".