Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce isi doresc angajatorii de la 2021?

17 /Dec2020
Ce isi doresc angajatorii de la 2021?
Tags: munca de acasasondaj asteptari angajatori 2021somaj 2021

Un sondaj in randurile a peste 300 de manageri si specialisti in resurse umane arata care sunt principalele asteptari ale angajatorilor de la anul 2021, dupa o perioada indelungata de criza provocata de pandemie.

Conform sondajului, unele dintre cele mai mari asteptari vizeaza posibilitatea de a creste salariile si de a face din nou angajari, precum si de a majora bugetele firmelor la nivelul de dinainte de pandemie. De asemenea, multi dintre angajatori ar prefera ca in 2021 sa se revina la munca de la birou si la recrutarile fata in fata.In plus, un procent de 12% dintre angajatori considera ca munca de acasa va deveni o caracteristica permanenta in cadrul companiei, in vreme ce 9% considera ca se va putea lucra din nou la birou. Studiul intocmit de eJObs, citat de Agerpres, arata si ca aproape o treime dintre respondenti nu au asteptari optimiste de la anul 2021.

"Acele companii care au gasit resorturi de crestere chiar si intr-un context generalizat de criza privesc cu optimism anul care va veni si cred intr-o reechilibrare a pietei. Sunt insa si participanti la studiu care au declarat ca se tem ca 2021 va insemna, pentru compania in care lucreaza, concedieri, scaderi salariale sau o crestere a gradului de incarcare a angajatilor, in conditiile in care anul acesta o parte dintre echipe au fost reduse. Din pacate, sunt si angajatori care recunosc ca se asteapta ca anul viitor sa creasca rata fluctuatiei voluntare in cadrul companiei. Cu alte cuvinte, dezamagiti de ce s-a intamplat anul acesta, multi angajati isi vor cauta alte joburi", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania, citat de Agerpres.

Un ecou care se va resimti si in 2021, considera specialistii HR, va fi reprezentat de cresterea somajului, urmat de reangajari pe posturi sub nivelul de pregatire si exprienta. In multe situatii se va face reconversie profesionala, aspect tradus printr-o flexibilizare si responsabilizare a candidatilor, in opinia lui Bogdan Badea, potrivit aceleiasi surse.

Cu toate acestea, exista si asteptari optimiste vizavi de primul trimestru al anului urmator cand se asteapta ca economia sa isi revina treptat. 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce isi doresc angajatorii de la 2021?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".