Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Model Decizie suspendare CIM. Somaj tehnic pe durata starii de alerta

26 /Mai2020
Tags: model decizie suspendare cimmodel suspendare somaj tehniccodul muncii

La decizia de suspendare a contractului individual de munca conf art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, in perioada starii de alerta, se mentioneaza OUG 70/2020 coroborata cu OUG 30/2020 sau se face trimitere doar la OUG 70/2020? Ce model se foloseste?

Raspunsul specialistului:

 
4B. Model decizie individuala suspendare CIM din initiativa angajatorului ca urmare a intreruperii temporare a activitatii, ca urmare a intreruperii activitatii total sau partial in baza deciziilor emise de autoritatile publice competente potrivit legii, pe perioada starii de alerta - Descarcati si in format WORD.
 
4B. Model decizie individuala suspendare CIM din initiativa angajatorului ca urmare a intreruperii temporare a activitatii, ca urmare a intreruperii activitatii total sau partial in baza deciziilor emise de autoritatile publice competente potrivit legii, pe perioada starii de alerta
 
Antet
 
Decizia Nr. ……. /……………..
 
 
Avand in vedere Nota de fundamentare nr. …….. din data de …….., cu privire la raportul economic si situatia ………….. la nivelul ………………….., 
In temeiul dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 cu modificarile ulterioare, coroborate cu dispozitiile Ordonantei de urgența a Guvernului nr. 70/2020,
Directorul general al …………………….. in baza art. xx din actul constitutiv 
DECIDE
 
Art. 1. – Incepand cu data de ………. doamnei/domnului ……………….. avand functia de ……………………… in cadrul ………… i se suspenda contractul individual de munca inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu numarul ……… din ………………. din initiativa angajatorului, ca urmare a intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice.
Art. 2. – Motivele de fapt care determina intreruperea temporara a activitatii sunt urmatoarele:
- instituirea starii de alerta pentru diminuarea efectelor negative asupra economiei cauzate de masurile adoptate la nivel national si international pentru combaterea raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, si
- pentru a putea garanta salariatilor o siguranta financiara,
- necesitatea adoptarii unor masuri urgente la nivelul Societatii .................................... S.R.L.
Art. 3. – In perioada intreruperii temporare a activitatii, de la ………………… pana la …………………, salariata/salariatul va fi prezent la domiciliu pe toata durata programului de lucru din contractul individual de munca.
Art. 4. – (1) Ca urmare a suspendarii contractului individual de munca i se acorda salariatei/salariatului o indemnizatie de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.
 
Art. 5. – Motivul de drept al suspendarii contractului individual de munca il constituie art. 52 alin. (1) lit. c), art. 53 din Legea nr. 53/2003, coroborate cu dispozitiile Ordonantei de urgența a Guvernului nr. 70/2020.
 
Art. 6. – Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul (de domiciliu al salariatei/salariatului) Sectia a VIII-a - Litigii de munca si asigurari sociale (pentru Bucuresti).
 
Art. 7. – Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii si anume data de ……………….. si pana la data de …………………. (pana ia sfarsit starea de alerta).
 
Art. 8 . – Departamentele financiar-contabilitate si Departamentul Resurse umane vor pune in aplicare prevederile prezentei decizii.
 
Director General,
Administrator,
………………………………………
 
 
Data comunicarii ………………
 
Semnatura de luare la cunostinta a salariatului …………………………….......
 
Raspuns oferit de Gabriela Dita, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro
 
 

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Model Decizie suspendare CIM. Somaj tehnic pe durata starii de alerta":
Rating:

Nota: 4.14 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".