Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Noutati in legislatia muncii: negocierea colectiva, venituri neimpozabile si Revisal 609 - explicatiile specialistilor

31 /Mai2023
Noutati in legislatia muncii: negocierea colectiva, venituri neimpozabile si Revisal 609 - explicatiile specialistilor
Tags: negocierea colectivavenituri impozabilerevisal 609 modificari

Va reamintim ca in ultimele luni au aparut modificari semnificative in legislatia muncii. Deja nu numai firmele cu peste 21 de salariati, dar si cele cu numai 10 salariati trebuie sa declanseze negocierea colectiva.

Aceasta face ca problema raporturilor colective sa devina importanta pentru majoritatea angajatorilor. Negocierea colectiva se va putea finaliza prin incheierea unui contract colectiv de munca, astfel incat in paginile actualizarii sunt informatii esentiale privind incheierea si derularea acestuia.

Dar nu este obligatoriu ca un contract colectiv de munca sa se incheie: ceea ce pretinde legea este numai initierea unei negocieri, nu si finalizarea acesteia prin incheierea unui acord.

Negocierea colectiva a devenit obligatorie si la nivel de sector, astfel actualizarea contine un capitol dedicat contractului colectiv de munca la acest sector, avand in vedere ca sectoarele au fost aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 171/2023, iar Ordinul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale nr. 798/2023 a aprobat Procedura de incadrare in sectoarele de negociere colectiva.

Exista o lucrare care va ofera INSTANTANEU raspunsul la orice intrebare de legislatia muncii!
Raspunsurile sunt complete si permanent la zi! Sunt explicate inclusiv recentele modificari legislative privind, detalii AICI >>>


Noua versiune REVISAL 609

Incepand cu data de 10 aprilie 2023, Inspectia Muncii a pus la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei ReviSal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic. In lucrarea „Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca” veti gasi toate noutatile versiunii 6.0.9, detalii AICI >>>

Concediul de acomodare - Concediul salariatilor care adopta copii a fost prelungit la doi ani. Consecintele Legii nr. 70/2023. Cuantumul actual al indemnizatiei de care pot beneficia salariatii in timpul concediului de acomodare.
 
Contractul colectiv de munca - Contractul colectiv – de la incheiere la incetare. Conditii formale, conditii de fond. Piramida contractelor colective in Romania. Un nou nivel: nivelul national. Probleme si solutii privind nulitatea clauzelor unui contract colectiv. Nivelele la care negocierea colectiva este obligatorie: nivel de unitate si de sector. Venituri salariale neimpozabile negociate in contractul colectiv. Sectoarele de negociere colectiva si procedura de incadrare a unei firme intr-un anumit sector. Extinderea contractului colectiv asupra tuturor firmelor din sector, detalii aici >>>

Registrul general de evidenta a salariatilor - Noua versiune 6.0.9 a aplicatiei ReviSal. La ce elemente noi trebuie sa avem grija. Modificari privind intregistrarea contractelor suspendate. Conditii de instalare a noii versiuni.

 De ce sa riscati ca un detaliu legislativ sau o eroare de interpretare sa va afecteze corectitudinea deciziilor?

• De ce sa fiti victima trucurilor inspectorilor ITM?

• De ce sa pierdeti bani si timp pretios prin instanta cand un mic pont pe care il gasiti in Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca va poate scuti DIN START de neplaceri? DETALII AICI >>>

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Noutati in legislatia muncii: negocierea colectiva, venituri neimpozabile si Revisal 609 - explicatiile specialistilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".