Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Situatia incadrarii pe piata muncii a cetatenilor ucraineni, prin intermediul statului roman

08 /Apr2022
Situatia incadrarii pe piata muncii a cetatenilor ucraineni, prin intermediul statului roman
Tags: incadrare in muncaincadrare in munca ucraineni

Va informam ca 511 de cetateni ucraineni s-au inregistrat in evidentele agentiilor teritoriale din subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere si mediere pe piata muncii.

Dintre acestia 302 sunt nou angajati pe piata muncii prin intermediul ANOFM. Meseriile cetatenilor ucraineni ocupati sunt: confectioneri cablaje auto, specialisti industria auto, confectioneri industria textila, muncitori in domeniul constructiilor, violonist, sofer, meserii din industria HORECA, reprezentanti comerciali etc.

-     213 angajatori si-au aratat disponibilitatea expresa de a incadra in munca cetateni ucraineni, declarand 3.643 locuri de munca vacante disponibile pentru aceste persoane.

Cei mai multi cetateni ucraineni refugiati inregistrati in evidentele AJOFM/AMOFM Bucuresti au fost in judetele: Suceava (74), Arad (72), Bistrita-Nasaud (67), Timis (36), Bihor (35) etc.

Principalele domenii de activitate pentru locurile de munca vacante declarate de angajatori sunt:

-      restaurante; fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp); fabricarea incaltamintei; fabricare material rulant; fabricarea altor fire si cabluri electronice si electrocasnice.

pentru urmatoarele meserii:

-      ambalator manual; muncitori necalificati; muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; confectioner-asamblor articole din textile; lucrator bucatarie, ajutor ospatar etc.

Precizam faptul ca baza de date este dinamica, actualizandu-se periodic in functie de locurile de munca declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum si de numarul repartitiilor emise in vederea ocuparii.

Cetatenii ucraineni pot fi incadrati in munca fara avizul de angajare, pot beneficia si de masuri de stimulare a ocuparii fortei de munca, precum si de protectie in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege pentru cetatenii romani, cu conditia inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Precizam ca, ANOFM ofera cetatenilor ucraineni inregistrati in evidente urmatoarele servicii gratuite: informare si consiliere profesionala, mediere a muncii, formare profesionala, servicii de asistenta EURES.

In prezent, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sunt disponibile peste 31.000 locuri de munca la nivel national. Oferta locurilor de munca la nivel national/judetean este disponibila pe site- ul www.anofm.ro la https://www.anofm.ro/lmvw.html?agentie=&categ=3&subcateg=1.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Situatia incadrarii pe piata muncii a cetatenilor ucraineni, prin intermediul statului roman":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".