Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 303.000 au fost concediati de la declansarea starii de urgenta

05 /Mai2020
Tags: contracte de munca incetatesomaj tehnicconcediere stare de urgenta

De la instituirea starii de urgenta la 16 martie si pana la inceputul lunii mai au fost incetate peste 303.000 contracte de munca. Ministerul Muncii a actualizat constant datele cu privire la contractele de munca incetate, precum si in ce priveste contractele de munca suspendate si pentru care se aplica somajul tehnic.

Guvernul Romaniei a decis sa sprijine salariatii angajatorilor aflati in somaj tehnic prin acoperirea integrala a fondurilor aferente pana la data 15 mai, urmand sa se asigure finantarea partial dupa aceasta data. 



Angajatorii care au salariati prin Contracte Individuale de Munca (CIM) si pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic, se vor adresa Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetul in care angajatorul are sediul social.
Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala din judetul in care au inregistrat activitatea.

Conform sursei oficiale, intreaga comunicare intre solicitanti si institutiile vizate, respectiv solicitarile si depunerea documentelor, se face prin posta electronica. Mai multe informatii sunt disponibile in paginile de internet ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca/Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala. 

De la declansarea starii de urgent, 303.945 de contracte de munca au fost incetate pana luni, potrivit cifrelor Inspectiei Muncii transmise luni de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, citate de Agerpres. Conform aceleiasi surse, din totalul amintit, 55.395 de contracte de munca incetate erau din Comertul cu ridicata si amanuntul si repararea autovehiculelor si motocicletelor, 53.238 de contracte din Industria prelucratoare, iar 42.175 din Constructii.



Potrivit Agerpres, la informarea anterioara celei de luni, transmisa de Ministerul Muncii joi, 30 aprilie, Inspectia Muncii raporta un numar de 276.459 de contracte de munca incetate de la instituirea starii de urgenta.

Se remarca faptul ca numarul contractelor de munca incetate a inregistrat o crestere continua pe tot parcursul informarilor de profil realizate pana in prezent de Ministerul Muncii cu privire la evolutia contractelor de munca pe parcursul starii de urgenta. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 303.000 au fost concediati de la declansarea starii de urgenta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".