Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum oferi feedback constructiv angajatilor? Specialistii explica

18 /Sep2023
Cum oferi feedback constructiv angajatilor? Specialistii explica
Tags: cum oferi feedback constructiv angajatilor?motivarea angajatilorfeedback angajati

Inca din copilarie, fiecare dintre noi am crescut cu nevoia de atentie permanenta, cu nevoie de validare a calitatilor pe care le avem, din partea autoritatii: parinti, profesori, superiori. Cu alte cuvinte, ne dorim in mod constant sa primim, dar si sa oferim feedback.

In organizatii, feedback-ul este un mod de comunicare. Poate fi extrem de eficient, deoarece reprezinta un schimb de informatii despre performanta unei persoane si fiecare angajat, mai ales cei buni, au nevoie sa stie daca si-au facut treaba bine sau ce pot face pentru a-si face treaba si mai bine.

Lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare va arata cum sa atingeti acest scop al oricarui angajator sau manager HR!
Scurt extras din capitolul “Motivati prin feedback”: "Feedback-ul este totul. Reactionati imediat si cat mai vizibil daca angajatul are o idee deosebita", detalii AICI >>>

Sunt angajati care nu isi dau seama daca ceea ce fac este bine, si sunt si angajati care vor sa stie, in compania in care lucreaza, care le sunt plusurile si minusurile.

Scopul feedback-ului este de a incuraja comportamentele pozitive, care cresc performanta angajatilor, si de a le descuraja pe cele negative care, in mod evident, scad performanta, atat la nivel de individ, cat si in cadrul echipei.

Pentru a oferi feedback, si ma refer doar la cel constructiv, este nevoie sa fie respectate cateva reguli, deoarece, fara o strategie precisa, este destul de usor sa gresesti.

In primul rand, este bine ca feedback-ul sa faca parte din stilul de organizare a managerului, de preferat sa fie programat, eventual in intalniri periodice, in echipe sau individual, sub forma unei discutii deschise, fara a lua forma unei evaluari spontane ce poate fi interpretata ca atentionare.

Apoi, este important sa analizam si sa intelegem ce face angajatul. Managerul trebuie sa aiba in vedere un singur scop atunci cand formuleaza feedback-ul si sa fie obiectiv, axat strict pe sarcinile specifice ale angajatului. Discutia trebuie sa fie orientata spre situatii concrete, cu exemple specifice, si sa includa concluzii si recomandari...mai multe despre cum sa oferi feedback constructiv angajatilor pe PortalResurseUmane >>>

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum oferi feedback constructiv angajatilor? Specialistii explica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".