Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

5 motive pentru care cei mai buni angajati isi dau demisia

02 /Aug2016 Exclusiv
Tags: demisiecum pastram angajatii valorosimotive demisie

In goana dupa succes si din dorinta de a-si maximiza profitul, managerii nici nu apuca sa isi dea seama ca neglijeaza cei mai valorosi angajati, iar impreuna cu plecarea lor din companie, cifra de afaceri se duce de cele mai multe ori in jos.

Ce nu au inteles inca managerii din Romania? Ca angajatii valorosi isi doresc sa faca lucruri care sa-i provoace, nu sa fie supraincarcati cu activitati minore doar pentru ca ei se descurca cel mai bine!


 

Aceasta este de fapt o capcana in care pica adeseori cei mai multi dintre manageri: in loc sa ii recompenseze, parca ii pedepsesc pe angajati pentru performantele zilnice, motiv pentru care sunt direct responsabili pentru decizia lor de a-si prezenta demisia.

Iata principalele 5 motive pentru care cei mai buni angajati isi dau demisia:

 

Suprasolicitarea
Atunci cand observa ca un angajat rezolva intr-o ora task-uri pe care colegii lui le rezolva in trei ore si de multe ori le face si mai bine, managerii incearca sa profite si sa il incarce cu o multime de sarcini, pana cand acesta ajunge la suprasaturare. Din acel moment sunt posibile doua situatii: fie angajatul devine extenuat si nu mai da randament, fie efectiv clacheaza si renunta. Pentru ca stie ca poate gasi rapid un loc in care sa fie apreciat la adevarata sa valoare.

 

Lipsa motivatiei
Oamenii buni, care obtin rezultate frumoase, merita apreciati, fie prin recunoasterea publica a meritelor lor, fie prin diverse bonusuri lunare, care sa ii stimuleze sa lucreze la fel de eficient sa ii mentina la fel de productivi pe viitor. Atunci cand rezultatele lor sunt trecute cu vederea, ori cand managerii lor considera ca nu au facut nimic "wow", acestia sunt dezamagiti si vor considera ca nu au pentru ce sa se mai zbata pe viitor. Si atunci aleg sa plece intr-un loc unde rezultatele lor vor fi apreciate.

 

Management defectuos

Comunicarea dintre lideri si angajati este extrem de importanta pentru functionarea intregii echipe, dar si pentru rezultatele companiei pe care o conduc. Este important ca angajatii sa fie fericiti la locul de munca pentru a da randament, motiv pentru care specialistii in HR recomanda managerilor sa:

- comunice des cu angajatii lor
- organizeze activitati de tip teambuilding
- sarbatoreasca impreuna cu angajatii reusitele profesionale si chiar personale

 

Imposibilitatea avansarii in functie

In general, angajatii valorosi isi doresc sa creasca, sa invete si sa se afirme. Iar atunci cand intr-o firma nu mai au unde avansa, ori simt ca in locul lor sunt promovati colegi mai slab pregatiti, devin frustrati si fie incearca sa le puna bete in roate celorlalti, fie aleg sa isi continue dezvoltarea profesionala intr-un alt loc.

 

Interdictiile

Atunci cand angajatilor le este interzis sa isi exprime parerile, sa participe la diverse evenimente organizate de firma, ori sa poarte diverse articole vestimentare sau sa iasa cateva minute in pauza, relatia dintre ei si manageri nu va functiona niciodata. Un angajat nemultumit de conditiile de la locul de munca, oricat de valoros ar fi, nu va ramane prea mult sa lucreze sub presiune. Si nici nu ar fi recomandat, nici pentru el, nici pentru firma.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "5 motive pentru care cei mai buni angajati isi dau demisia":
Rating:

Nota: 4.18 din 5 din 561 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".