Referitor la indemnizatia de somaj 2020, daca proiectul legislativ va fi aprobat, sumele pe care persoanele concediate le-ar putea primi pot depasi indemnizatiile de somaj care se acorda in acest moment, conform normelor in vigoare.
Propunerile incluse in proiectul care vizeaza modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, se doreste acordarea unor indemnizatii de somaj suplimentare fata de cele existente deja, ca masura de preventie a situatiilor in cale, pe fondul unei eventuale recesiuni, ar exista pericolul de faliment personal al angajatilor care isi pierd locul de munca.
In concret, avand in vedere situatiile similare care au avut ca factor declansator criza financiara din 2008, se doreste stabilirea unui echilibru financiar in situatia in care unele companii se vor vedea nevoite fie sa isi inchida usile, fie sa isi reduca numarul de salariati.
Ca indemnizatia de somaj suplimentara din 2020 sa poata fi acordata, motivele concedierii ar trebui sa nu fie produse de salariatul in cauza. Indiferent de numarul de indemnizatii de care beneficiaza in prezent fostul angajat, odata cu noile prevederi, in cazul in care acestea vor fi aprobate, se vor acorda alte trei indemnizatii suplimentare in cursul aceluiasi an, urmand traseul celor acordate deja si asigurand astfel un bonus financiar care sa sustina persoana intrata in somaj pana la reincadrarea in campul muncii.
Va recomandam si articolul Statul roman sprijina angajarile!
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau