Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Munca de acasa vs. munca de la birou. Pentru ce optati?

22 /Iun2020
Tags: munca de acasamunca biroucovid-19 munca de acasa

In ce priveste munca de acasa versus munca de la birou, parerile sunt inca impartite. Daca unii angajati sunt obisnuiti sa lucreze deja in regim de “home office” sau au descoperit, in ultimele luni, ca le place acest mod de a-si desfasura munca, exista si angajati pentru care este mult mai usor si mai productiv sa lucreze de la birou.

Multe companii au ales in aceasta perioada sa isi trimita angajatii sa lucreze de acasa si sa nu ii cheme la birou nici dupa incetarea starii de urgenta. Cert este ca situatia difera de la o companie la alta. In cazul spatiilor inchiriate pentru care se percepe in continuare chiria lunara, indiferent daca firma foloseste acel spatiu sau nu, companiile aleg sa isi cheme salariatii la birou, respectand insa normele de preventie a contaminarii cu COVID-19 si aplicand inclusiv triajul epidemiologic.

''Cazurile au scazut in ultimele saptamani, acum trebuie sa mergem repede inapoi, intr-o directie in care noi ca cetateni sa ne comportam foarte responsabil, dar pe de alta parte oferim posibilitatea pentru toata tara sa lucreze.
 
 Asta este acum situatia, dar trebuie sa vedem cum repornim economia foarte repede. Relaxarea de acum este un punct important, cred trebuie sa vedem cum pornim foarte repede industria HoReCa, pe de alta parte in industrie avem o problema, trebuie sa vedem ce facem cu copiii angajatilor, multi parinti stau acasa cu cei mici si nu stiu ce sa faca, nu poti face home office daca ai acasa un copil de doi, trei ani care este in permanenta langa tine'', a spus Christian von Albrichsfeld, citat de Zf.ro

 

Ramane insa de vazut daca iesirea din starea de urgenta va duce in cele din urma la scaderea numarului de cazuri, dat fiind faptul ca in ultimele doua saptamani din starea de alerta se constata o crestere treptata a numarului de cazuri. De asemenea, chiar daca unele tari au reusit sa scada semnificativ numarul de cazuri sau sa scape in intregime de virus, la nivel mondial numarul de cazuri este in continua crestere, iar redeschiderea granitelor ar putea permite crearea valului doi de pandemie. 

Pana atunci insa, exista si companii care permit angajatilor sa aleaga intre munca de acasa si cea de la birou, tinand cont de factori specifici (copii in ingrijire, risc din punct de vedere al sanatatii etc.). 


Daca ati putea opta, inclusiv pe viitor, ce ati alege intre munca de acasa si cea de la birou?

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Munca de acasa vs. munca de la birou. Pentru ce optati?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".