Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

In atentia candidatilor: ce NU vei auzi niciodata de la un recruiter

28 /Oct2016
Tags: interviu angajarerecruiter hrproces recrutare

Cine este in cautare de job, ar trebui sa cunoasca anumite aspecte legate de procesul de recrutare care are loc in cadrul companiilor.

Ai aplicat la un job, ai fost chemat la interviu si pare ca totul a decurs bine. Dar totusi nu primesti niciun telefon si este mai sigur ca oricand ca nu vei obtine jobul dorit.

Probabil gandesti ca atitudinea ta a fost gresita, iar ceva din comportamentul tau nu a fost pe placul recruiterului.


Iata ce un recruiter NU iti va spune niciodata:
 

1. Faptul ca...modul in care te prezinti nu este tocmai conform cerintelor. Recruiterii vor sa gaseasca pentru companiile angajatoare oamenii ideali, iar aceia sunt, de obicei: siguri pe ei, optimisti, entuziasti si comunicativi. Daca esti timorat si nu prea ai incredere in ceea ce spui, recruiterul va simti imediat si te va descalifica. In general, acestia iti vor adresa intrebari generale, pentru a-ti testa perspicacitatea si competentele de comunicare, asa ca pregateste-te sa fii relaxat si stapan pe situatie.

2. CV-ul tau nu este atractiv. In opinia acestora. Iti imaginezi ca nimeni nu va sta ore intregi sa analizeze tot ce ai scris tu in CV-ul tau, asa ca ar fi bine sa fii cat mai concis si la obiect. Evita exprimarile complexe si ai grija sa evidentiezi competentele si abilitatile tale.

3. Nu el este cel care va lua decizia de angajare. Nu iti va spune acest fapt, dar acesta este adevarul. Daca vei reusi sa faci o impresie buna si in cadrul interviului cu cei de la compania angajatoare, lucrurile vor fi in favoarea ta.

4. Nu corespunzi cerintelor. In ziua de astazi, cerintele angajatorilor pot fi foarte specifice, asa ca, s-ar putea sa intampini dificultati uneori, in acest sens. De exemplu, unii doresc oameni care sa cunoasca o anume limba straina si in acelasi timp sa se priceapa foarte bine si la contabilitate. Tine minte ca recruiterul va trebui sa gaseasca acel candidat care se potrtiveste cel mai bine cerintelor.

5. Nu ai reusit sa ii convingi ca esti alegerea potrivita. Chiar daca ai fost deja la 2 interviuri, nu este sigur ca tu vei fi cel care va primi postul. Dar nu este cazul sa dai vina pe recruiter, probabil ca pur si simplu nu ai reusit sa ii convingi pe sefii de departament ca esti cea mai buna alegere, asa ca mergi mai departe si incearca-ti norocul si in alta parte.


Tine minte ca increderea de sine, abilitatile multiple, cunoasterea a cat mai multe limbi straine de circulatie internationala, etc, iti pot aduce o sansa in plus, iar in acest fel, vei gasi jobul ideal pentru tine. Fii proactiv si autodidact si vei reusi sa iti "construiesti" cariera dorita.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "In atentia candidatilor: ce NU vei auzi niciodata de la un recruiter":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".