Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cat de importanta este viziunea unui manager de resurse umane in cadrul procesului de recrutare

12 /Dec2016
Tags: manager resurse umaneproces recrutaremanager hr

Fara doar si poate resursele umane ale unei companii sunt cele mai importante, dat fiind faptul ca oamenii sunt cei care dau tonul oricarei organizatii, iar gradul lor de competenta este un criteriu principal de selectie.

 

Asadar, personalul responsabil de resursele umane nu are o functie usoara, iar responsabilitatea acestora este uriasa, in special cand vorbim de o companie aflata in plina ascensiune. In primul rand, ar trebui stabilit dinainte obiectivul companiei, ce fel de oameni ar trebui recrutati si ce cunostinte ar trebui sa aiba acestia.

De asemenea, este important de analizat daca un post este necesar sau nu, exista multe companii care nu stiu sa gestioneze atributiile angajatilor.


Asadar, cum ar trebui sa fie viziunea unui manager HR si la ce se refera acest concept?


- viziunea este, de fapt, planul pe termen lung. Care sunt strategiile companiei? Ce iti doresti de la angajati? Ce ar trebui sa stie acestia inca dinainte de a se angaja, pentru a fi siguri ca sunt potriviti cu postul in cauza? Orice manager ar trebui sa raspunda imediat la aceste intrebari, pentru a fi sigur ca stie ce este de facut. Atunci cand se recruteaaza personal, ar trebui avut in vedere ca procesul de recrutare in sine ar trebui sa fie unul atractiv si competitiv, care sa starneasca interesul viitorilor angajati


- este important sa se creeze un mediu de lucru placut, competitiv, unde fiecare angajat sa aiba ocazia de a progresa si de a-si construi o cariera. De asemenea, un sistem de recompensare echitabil, relationat cu performantele personale poate fi o strategie infailibila. Misiunea companiei si intelegerea acesteia de catre toti angajatii este alt lucru vital, pentru o strategie de succes. Fii sigur ca noii angajati au inteles despre ce este vorba, defineste-le clar conceptele, iar in acest fel sansele de reusita si ascensiune ale companiei vor creste simtitor

Prea multe companii si angajatorii nu stiu sigur ce doresc de la afacerea lor, asa ca de multe ori falimentul este mai aproape decat realizeaza acestia. Odata ce ai o strategie puternica si un tel pe care sa-l transmiti si angajatilor poti fi sigur ca succesul este aproape.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cat de importanta este viziunea unui manager de resurse umane in cadrul procesului de recrutare":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".