Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Interviul de angajare: intrebari esentiale pe care ar trebui sa le adreseze candidatii angajatorilor

30 /Sep2016
Tags: interviu de angajarenivel salariuproces recrutare

Odata chemat la interviu, orice candidat considera ca deja primul pas a fost facut in procesul de angajare si spera sa obtina jobul respectiv.

 

Insa, majoritatea tinerilor nu se gandeste nicio clipa la ce ar trebui sa ii intrebe ei pe angajatori, lucrul care-i preocupa cel mai mult fiind tocmai ce raspunsuri ar trebui sa ofere, in momentul intervievarii.


Daca vei pune intrebari referitoare la compania angajatoare, vei arata ca te-ai pregatit temeinic pentru interviul in cauza si iti doresti mai mult decat un simplu job. In acest fel, vei demonstra managerului responsabil cu recrutarea ca dorinta ta de a performa este mare, aratand astfel ca iti doresti sa devii un profesionist in domeniul tau de activitate.


Ce intrebari ar trebui sa le adreseze candidatii angajatorilor


In primul rand afla care este fluctuatia de personal in cadrul echipei (rata de turnover) in care urmeaza sa lucrezi. Este important de stiut cat timp au ales sa lucreze alti angajati, in cadrul organizatiei cu pricina.

In al doilea rand descopera daca pozitia pentru care candidezi este nou creata sau exista deja in cadrul companiei. Astfel, vei putea intreba si ce motive i-au determinat pe cei dinaintea ta, sa demisioneze (daca este cazul).

In al treilea rand afla daca ceilalti angajati beneficiaza de pauza de masa, daca li se permite sa plece in cadrul acestui interval de timp sau sunt fortati sa manance la birou. Este o metoda buna pentru a verifica daca se respecta pauzele si orarul de munca.


In al patrulea rand, intreaba managerul daca te potrivesti acelui post, avand in vedere raportul dintre cerinte si experienta ta pe piata muncii.

In ultimul rand, poti intreba si care este nivelul salarial pentru pozitia la care se recruteaza. Nu este intamplator ultima intrebare pe care ar trebui sa o adresezi intervievatorului. In acest fel vei arata ca remuneratia financiara nu este singurul aspect care conteaza pentru tine.


Desigur ca mai exista si alte aspecte importante atunci cand participi la un interviu de angajare, punctualitatea si vestimentatia fiind doar doua dintre acestea. Mai multe despre cat de mult conteaza tinuta la interviul de angajare, poti citi aici.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Interviul de angajare: intrebari esentiale pe care ar trebui sa le adreseze candidatii angajatorilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".