Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cumul de functii. Cum se acorda zilele libere pentru supravegherea copiilor?

07 /Apr2020
Tags: zile libere cumul functiizile libere supravegherea copiluluitelemuncalegea 19/2020

In cazul urmator, o salariata are contracte de munca la firma 1 (8ore pe zi) si firma 2 (3 ore/saptamana). Cum se va face pontajul pentru salariata care a solicitat concediul pentru supravegherea copilului pe perioada starii de urgent?. Solicitarea de concediu este facuta pe firma 1 astfel ca pentru firma 2 se face suspendare?

Raspunsul specialistului:Conform art. 1 alin. (1)  din Legea 19/2020, se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatiainchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt inscrisi, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate astfel de catreautoritatile competente cu atributii in domeniu.

Alin. (2) al aceluiasi articol stabileste ca prevederile alin. (1) se aplica parintilor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant sau au copii cu dizabilitati cu varsta de pana la 18 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant;
b) locul de munca ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca.

Astfel, zilele libere in baza prezentei legi se acorda pentru supravegherea copilului. De aceea, in cazul unui cumul de functii,salariatii beneficiaza de la ambele locuri de munca de zile libere pentru supravegherea copilului. Fac exceptie situatiile in care unul dintre locurile de munca ocupat permite munca la domiciliu sau telemunca.

In aceasta situatie, la locul de munca care permite munca la domiciliu sau telemunca salariata va fi pontata cu zi lucrata, iar la celalalt loc de munca cu zi libera pentru supravegherea copilului.


Raspuns oferit de Rodica Mantescu, specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cumul de functii. Cum se acorda zilele libere pentru supravegherea copiilor?":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".