Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Opinia specialistului: Sporul de fidelitate acordat in functie de vechimea in unitate

04 /Mar2020
Tags: spor de fidelitatespor de vechimecontract cu timp partial

La nivelul societatii, salariatii beneficiaza de spor de fidelitate care se acorda dupa doi ani de vechime neintrerupta in unitate. S-a decis ca pentru un salariat care are o vechime de 15 ani in societate sa i se incheie un al doilea contract cu timp partial.

 In situatia prezentata, pentru al doilea contract, salariatul are dreptul sa beneficieze de sporul de fidelitate de la data incheierii contractului sau dupa scurgerea perioadei de doi ani?

Raspunsul specialistului:

Sporul de fidelitate se acorda persoanei sau contractului?

Asadar, daca salariatii societatii beneficiaza de spor de fidelitate dupa doi ani de vechime neintrerupta in unitate iar salariatul in speta are o vechime in unitate de 15 ani, apreciez ca beneficiaza de sporul de fidelitate deoarece indeplineste conditia de 2 ani de vechime neintrerupta.

Daca sporul de fidelitate se acorda dupa o perioada de doi ani de la incheierea contractului de munca, apreciez ca in aceasta situatie nu beneficiaza de sporul de fidelitate decat dupa indeplinirea conditiei de doi ani de la incheierea contractului de munca.

In consecinta, pentru a stabili daca salariatul beneficiaza sau nu de sporul de fidelitate verificati inca odata reglementarea la nivel de unitate.

 

Raspuns oferit de Adina Popescu, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro


 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Opinia specialistului: Sporul de fidelitate acordat in functie de vechimea in unitate":
Rating:

Nota: 3.86 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".