Raspunsul specialistului:
Salariatii beneficiaza lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile lucrate, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare din luna pentru care se acorda tichetele.
In cazul salariatilor angajati in baza unui contract individual de munca cu timp partial, precum si in cazul cumulului de functii, biletele de valoare, cu exceptia tichetelor cadou si tichetelor culturale, pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii. In cazul in care nu se poate stabili functia de baza, beneficiarul biletelor de valoare alege, in scris, angajatorul care ii va acorda biletele de valoare, avand obligatia de a transmite, in termen de maximum 10 zile lucratoare, si catre ceilalti angajatori optiunea realizata. In cazul tichetelor de masa, prevederile alin. (3) se aplica in mod corespunzator.
Asadar, salariatii angajati in baza unui contract individual de munca cu timp partial beneficiaza de tichete de masa numai de la functia de baza. In cazul in care functia de baza este la un contract cu timp partial, salariatii beneficiaza lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile lucrate, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare din luna pentru care se acorda tichetele.
Ziua lucrata a unui salariat incadrat cu 5 ore pe zi este de 5 ore, astfel pentru fiecare zi in care salariatul a lucrat 5 ore va beneficia de un tichet de masa.
Raspuns oferit de Gabriela Dita, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro