Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Care sunt cei mai importanti factori care determina cat si cum recompensam angajatii?

20 /Iul2016
Tags: management performanteevaluare angajati

Principalii factori care influenteaza managementul performantelor

Identificarea, cuantificarea si recompensarea performantelor sunt procese indispensabile pentru pastrarea celor mai buni angajati in organizatie. Mai mult decat atat, managementul performantelor este esential pentru identificarea clara a punctelor forte si a punctelor slabe ale unei organizatii, in ceea ce priveste activitatea salariatilor.

Managementul performantelor reprezinta un subiect complex, in conditiile in care decizia de recompensare a anagajatilor valorosi este influentata de o serie de factori importanti.

Factori interni

a) capacitatea bugetului

Managementul performantelor incepe prin cunoasterea clara a bugetului pe care il avem la dispozitie pentru acest demers. Atentie la faptul ca o companie competitiva trebuie sa aiba capacitati financiare de recompensare a angajatilor, pe masura.

b) Vechimea in munca

Exista numeroase functii in cazul carora vechimea in cadrul organizatiei respectiva este esentiala. Prin urmare, salariatii care si-au dovedit loialitatea si eficienta trebuie sa beneficieze de prioritate in raport cu pozitiile de Junior.

c) Experienta profesionala

Un angajat de 1 an de zile, cu o bogata experienta intr-un domeniu important, poate aduce imbunatatiri majore intr-un timp record. Expertiza este valoroasa si trebuie luata in calcul.

d) Evaluarea angajatilor

Evaluarea realizata in mod corect contribuie intr-o mare masura la decizia de recompensare. Evaluarea reprezinta un procedeu obiectiv, bazat pe criterii masurabile, in timp ce decizia finala depinde de numerosi factori, mai putini cuantificabili.

e) Strategia organizationala
 
Care sunt prioritatile de management la momentul actual? Deciziile de management al performantelor se vor inscrie in strategia generala de dezvoltare a companiei.

Factori externi

a) Legislatia in vigoare

Recompensarea salariatilor este influentata de reglementarile legislative privind: programul de munca, salariul minim, beneficii obligatorii, ore suplimentare, etc.

b) Piata muncii

Oferta depaseste cererea in cazul unui anumit post? Specialistii in domeniul respectiv sunt usor sau greu de gasit?

c) Conditiile economice

Asa cum stim, criza economica recenta a influentat radical atat politica de angajare a companiilor, cat si sistemul de recompensare. Mai mult, in conditii de stabilitate, angajatii care nu sunt multumiti de actualul loc de munca tind sa plece mai usor. Asadar, tineti cont de acest lucru pentru a nu pierde angajati valorosi.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Care sunt cei mai importanti factori care determina cat si cum recompensam angajatii?":
Rating:

Nota: 3.94 din 5 din 8 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".