Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

6 masuri pe care le iau marile companii pentru a primi proaspetele mamici inapoi in campul muncii

09 /Mar2020
Tags: concediu de maternitatelocul de muncanou nascutirevenirea la locul de munca

Daca in tara noastra concediul de maternitate se poate extinde pana la 2 ani de zile, dupa alegerea mamei, exista in continuare nenumarate tari cu mult mai putin generoase cand vine vorba de aceasta perioada de concediu maternal.

Astfel, in contextul unei legislatii mai putin permisive, companiile incearca sa vina in sprijinul acelor mame care se vad nevoite sa revina la munca destul de devreme dupa ce au nascut. In medie, concediile de maternitate au o durata cuprinsa intre 15 si 30 saptamani de concediu de maternitate platit. In unele tari, acest concediu se poate prelungi, insa scade si plata indemnizatiei, ajungand uneori pana la doar 30% din salariul de baza. 

Mai jos regasiti sase companii care aplica unele masuri pentru a le face pe mamele care se intorc la munca sa se simta binevenite, potrivit LinkedIn
 

1. Facebook ofera bonusuri de 4000 de dolari, suma destinata acelor cheltuieli necesare pentru ingrijirea bebelusilor si achizitionarea produselor necesare. Aceste sume pot fi oferite si tatilor, iar sumele oferite nu sunt sub forma de tichete sau vouchere, astfel ca exista libertate neingradita de achizitie.

2. Platforma Airbnb plateste saptamanal cinele pentru noii parinti. La sediile din patru mari orase, printre care se afla si San Francisco, Airbnb ofera saptamanal cate o cina in prima luna dupa reintoarcerea din concediul de maternitate.

3. Compania KKR&Co achita costurile de transport pentru dadaca si bebelus atunci cand parintele este nevoit sa efectueze calatorii in scop de business, pana la varsta de 1 an a copilului. Firma ofera si posibilitatea unui concediu de maternitate prelungit, din dorinta de a creste gradul de retentie si angajare a profesionistilor de sex feminin. 

4. Patagonia ofera posibilitatea de a avea grija de copii chiar in interiorul companiei, in vreme ce doar 4% dintre companiile americane ofera aceasta posibilitate. Compania are o traditie in acest sens, oferind acest beneficiu inca din 1983 si a creat doua centre specializate in dezvoltarea copilului. 

5. Compania PwC nu-i mai evalueaza pe parintii care se intorc la munca in primul an. Din dorinta de a reduce cantitatea de stres pe cat posibil, compania a decis sa-i scuteasca pe parintii care se intorc la munca dupa concediu de maternitate de evaluarea anuala prin care trec toti angajatii. 

6. Binecunoscuta companie LinkedIn ofera consultanta cu ajutorul managerilor interni parintilor care se intorc din concediul de maternitate. Din dorinta de a face tranzitia cat mai usoara, LinkedIn a creat un ghid pentru manageri in care flexibilitatea este incurajata. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "6 masuri pe care le iau marile companii pentru a primi proaspetele mamici inapoi in campul muncii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".