Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Orice angajator trebuie sa stie: ce calitati are angajatul ideal

20 /Oct2016
Tags: angajatul idealangajatul competentangajare

Orice manager de recrutare sau angajator trebuie sa aiba in vedere anumite aspecte, atunci cand doreste sa gaseasca un angajat competent, care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

 

Sa gasesti o persoana responsabila poate fi un lucru dificil in ziua de astazi, cand generatia tanara pare sa fie mai grabita ca niciodata sa avanseze in cariera, dar fara mari eforturi, daca este posibil...

Asa ca, la ce ar trebui sa fie atenti angajatorii atunci cand cauta o persoana noua?

Iata care sunt calitatile angajatului ideal:

1. Dorinta de munca si afirmare este unul dintre cele mai importante lucruri. Desigur ca nu poti sa iti dai seama daca persoana din fata ta are aceasta dorinta, dupa numai o intalnire. Trebuie sa te bazezi pe intuitia profesionala si de asemenea, ar fi indicat ca interviul de angajare sa aiba in vedere cel putin doua intalniri cu candidatul in cauza. In acest fel cu siguranta te vei lamuri in privinta acestuia.

2. Proactivitatea este alt aspect demn de luat in considerare, atunci cand vrei sa gasesti angajatul ideal. Remarca daca, in timpul interviului persoana din fata ta este receptiva la ceea ce spui, are noi idei, pareri, etc. Atunci cand angajezi oameni proactivi, care doresc sincer sa participe la dezvoltarea si progresul companiei, lucrurile sunt pe un fagas bun.

3. Oamenii pozitivi muncesc mai mult si mai bine. Si aceasta nu este doar o idee desprinsa din filmele motivationale. Studiile arata ca oamenii optimisti, care cred in ceea ce fac si au mereu zambetul pe buze, sunt mult mai productivi decat restul. Cu siguranta nu vrei ca cei fara chef de viata si motivatie sa faca parte din echipa, asa ca acorda importanta si acestui aspect.

4. Atunci cand candidatul vrea sa para ca stie mai multe decat este mentionat in CV, ai de-a face cu oameni care nu prea cunosc semnificatia cuvantului onestitate. Este normal ca un candidat sa vrea sa faca o impresie buna, dar depinde pana unde este dispus sa mearga cu acest fapt. Din pacate, exista multe persoane care isi insusesc anumite cunostinte pe care nu le au, doar pentru a iesi in evidenta in fata angajatorilor.

5. Persoanele cooperante sunt cele de care ai nevoie. Observa cate intrebari legate de potentialul job iti adreseaza candidatul. Pare sa vrea sa coopereze, este interesat de ceea ce ii spui? Sunt multi angajati carora nu le pasa de ceea ce trebuie sa faca la locul de munca, singura lor motivatie fiind banii. Probabil ca nu iti doresti un astfel de om in cadrul companiei tale.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile la care ar trebui sa fii atent atunci cand intervievezi candidatii. Desigur, o testare practica ramane una dintre cele mai bune metode de a verifica capacitatile unei persoane, asa vei observa cat de rapid si pregatit este candidatul in respectivul domeniu, pe care probabil ca pretinde ca il cunoaste foarte bine.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Orice angajator trebuie sa stie: ce calitati are angajatul ideal":
Rating:

Nota: 4.69 din 5 din 13 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".