Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Egalitatea de gen in contextul pandemiei de COVID-19: telemunca si reprezentarea echitabila a femeilor

09 /Mar2022
Egalitatea de gen in contextul pandemiei de COVID-19: telemunca si reprezentarea echitabila a femeilor
Tags: egalitatea de sansefemei pandemieegalitatea de gen

Ramona Chiriac, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, a participat recent la dezbaterea online cu tema „Egalitatea de gen in contextul pandemiei de COVID-19: telemunca si reprezentarea echitabila a femeilor la nivel decizional”.

Evenimentul dedicat Zilei Internationale a Femeii a fost deschis publicului larg si si-a propus sa sublinieze importanta femeilor in societate, cu atat mai mult astazi, cand Europa si intreaga lume sunt martorele unui razboi care produce o criza umanitara profunda.

Europa va continua sa isi apere libertatea si drepturile fundamentale, iar un astfel de drept fundamental este si egalitatea de gen. De aceea, Comisia Europeana continua sa prioritizeze si sa incurajeze promovarea si implementarea politicilor privind egalitatea de sanse.

„Daca tema initiala viza impactul pandemiei asupra modului in care lucram si traim si impactul asupra femeilor, putem si trebuie sa extindem aceasta discutie, astazi, si asupra impactului razboiului asupra femeilor. Aproape jumatate din refugiatii ramasi in Romania sunt minori, de exemplu, revenind iata, din nou, femeilor rolul de a oferi grija si protectie atat copiilor lor, cat si parintilor, bunicilor, rudelor in varsta care ii insotesc. De asemenea, femeile si copiii deja vulnerabili se afla intr-o situatie de risc suplimentara, putand deveni victime ale traficului de persoane, un fenomen care poate lua amploare in acest context geopolitic. Dupa vizita noastra la frontiera Siret de luni, una dintre colegele mele ne-a impartasit ca poarta in minte si suflet zgomotul rotilor carucioarelor de copii, impinse de mame in cautarea unei sperante. Egalitatea de sanse si promovarea masurilor in aceasta directie este o prioritate pentru institutia pe care o conduc si una dintre prioritatile comunicarii noastre publice in 2022”, a declarat Ramona Chiriac, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania

Pandemia a exacerbat inegalitatile existente intre femei si barbati in aproape toate domeniile vietii, in Europa si nu numai, de la cresterea fenomenului violentei domestice pana la impactul pandemiei asupra locurilor de munca: 76% dintre lucratorii din domeniul sanatatii si din domeniul asistentei sociale sunt femei si, in acelasi timp, doua tremi din totalul persoanelor aflate in somaj sunt femei.

Dezbaterea a avut loc intre orele 11:00 - 12:40 (ora Romaniei), prin intermediul platformei Zoom si a fost difuzata in direct pe pagina de Facebook a Spatiului Public European acolo unde ramane disponibila pentru a putea fi urmarita oricand.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Egalitatea de gen in contextul pandemiei de COVID-19: telemunca si reprezentarea echitabila a femeilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".