Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

CONDITII pentru intocmirea fisei de post

07 /Feb2023
CONDITII pentru intocmirea fisei de post
Tags: conditii intocmire fisa de postfisa postuluifisa de post

Va reamintim ca fisa postului, alaturi de regulamentul intern, reprezinta unul dintre documentele cele mai flexibile in stabilirea, derularea si incetarea raporturilor de munca.

Aceste doua documente sunt purtatoarele autoritatii angajatorului, ca organizator al activitatii salariatilor si pot fi instrumente extrem de eficiente care conduc la atingerea obiectivelor intreprinderii.

>> Vezi AICI peste 200 de Fise de Post editabile si actualizate conform GDPR << 

"Suntem la primul angajat pe functia de operator vanzari prin telefon. Am descarcat model fisa post din portal dar am observat ca potrivit acesteia, operatorul se poate subordona Directorului de vanzari si colaboreaza cu alte departamente. Avand in vedere ca noi nu avem angajati pe asemenea departamente, ci toate aceste activitati sunt realizate de administrator, cum completez fisa postului la aceste puncte?"

Raspunsul specialistului: 

Fisa postului, care are anumite rubrici cumva standardizate, reflecta prin continutul ei realitatea existenta la nivelul fiecarul angajator si, intr-adevar modul de completare a rubricilor trebuie adaptat corespunzator.

In situatia mentionata de dumneavoastra, daca de coordonarea activitatilor de vanzari se ocupa administratorul societatii, atunci el trebuie mentionat ca superior ierarhic al operatorului de vanzari.

Astfel, in fisa postului, mentionati ca operatorul de vanzari se subordoneaza administratorului societatii.

De asemenea, daca in prezent nu exista organizate departamente/compartimente la nivelul societatii, la rubrica privind relatiile de colaborare, mentionati ”nu este cazul”.

Un raspuns oferit in luna februarie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click AICI pentru mai multe sfaturi si opinii oferite de catre specialistii in legislatia muncii si resurse umane. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "CONDITII pentru intocmirea fisei de post":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuArticole similare

Folosirea unui nomenclator de functii interne, in paralel cu clasificarea ocupatiilor din Romania - este legal si corect?Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal. Lipsa codului COR din REVISAL, cum se procedeaza?Model de FISA DE POST pentru Manager Resurse UmaneActivati in sectorul HORECA? 17 modele de fise de post concepute special pentru angajatii dvs.!Cuprindere in FISA DE POST reguli COVID-19. Actualizare Regulament Intern si conditii

Ultimele articole

Fisa postului pentru manager clienti strategiciFisa postului pentru un specialist resurse umaneFISA DE POST pentru un conducator auto transport rutier marfuriFisa postului pentru diriginte de santierFisa postului pentru un functionar economic
Mai multe articole despre fisa de post
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".